EPDK'dan BOTAŞ'ın doğal gaz kararına onay

EPDK'dan BOTAŞ'ın doğal gaz kararına onay

EPDK, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) 2024 yılı için doğal gaz iletim şebekesi yatırım tutarını 14 milyar 118 milyon 804 bin 500 lira olarak onayladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) 2024 yılına yönelik doğal gaz iletim şebekesi yatırım programını onayladı. EPDK'nın aldığı kararlar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak resmiyet kazandı.

EPDK'nın belirlediği kararlara göre, BOTAŞ'ın 2024 yılı için transit doğalgaz iletimini de içeren "2024 Yılı Doğal gaz İletim Şebekesi Yatırım Programı" kapsamında iletim şebekesi yatırım tutarı 14 milyar 118 milyon 804 bin 500 lira olarak onaylandı.

ÖDENEKLER YATIRIMLA İLGİLİ OLMAYAN AMAÇLAR İÇİN KULLANILAMAYACAK

BOTAŞ, 2024 yılında belirlenen yatırım projeleri tavanlarını aşamayacak ve programda yer almayan herhangi bir projeye yönelik harcama yapamayacak. Ayrıca, yatırım projeleri için ayrılan ödenekler, yatırımla ilgili olmayan amaçlar için kullanılamayacak.

2024 ulusal iletim şebekesi yatırım programında yapılacak herhangi bir değişiklik, Kurul onayına tabi olacak ve BOTAŞ tarafından uygulanacak.

Öte yandan, Kurul tarafından onaylanan 2024 ulusal iletim şebekesi yatırım programının ilerleyişi, 1 Ocak - 30 Haziran ve 1 Temmuz - 31 Aralık dönemlerini kapsayacak şekilde dönem sonlarını takip eden en geç 30 gün içinde EPDK'ye bildirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN