Erdoğan işçi ve işveren tarafıyla görüştü: Asgari ücret açıklanacak

Erdoğan işçi ve işveren tarafıyla görüştü: Asgari ücret açıklanacak

Türkiye'de herkesin gözü asgari ücrete yapılacak zam oranına çevrildi. Asgari ücret için 16-17 bin lira aralığında olacağı konuşulurken şu ana kadar hiçbir rakam açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Ankara'da kabul etti. Görüşme sona erdi.

2024 asgari ücret ve zam oranının belirlenmesinde son viraja girildi. 7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren zam gelişmesine ilişkin olarak çalışanların enflasyona karşı ezdirilmeyeceği hükümet tarafından açıklanmıştı.

İşsizlik maaşı, staj ücreti, GSS primi, doğum ve askerlik borçlanması, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı, engelli aylıkları da zamlanmış olacak.

TOPLANTI SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Ankara'da kabul etti. Toplantının ardından 2024 yılı asgari ücretinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak rakamlar ise şu şekilde:

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira
Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira
Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira
Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira
Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN