Erik fiyatları gram altın ile yarışıyor! Eriğin ucuzlayacağı tarih açıklandı: Canı çekenler çok sevinecek

Erik fiyatları gram altın ile yarışıyor! Eriğin ucuzlayacağı tarih açıklandı: Canı çekenler çok sevinecek

Baharın habercisi can erik tezgahlara öyle bir fiyatla geldi ki, gören duyan inanmakta zorlandı. İlk çıktığı günlerde 1000 liraya dayanan fiyatıyla gram altın değerinde olan erik, şimdilerde 250-300 liralık bir fiyat aralığında pazar ve marketlerde satılmaya devam ediliyor. Peki eriğin fiyatı ne zaman ucuzlayacak? Can erik fiyatları ne zaman normalleşecek?

Can erik sevenler bu bahar erik fiyatlarını görünce büyük hayal kırklığı yaşadı. Eriğin tezgaha ilk düşüşü bin liralık fiyatıyla şaşkınlık yarattı. Ancak zamanla bu fiyat 250-300 liralara kadar geriledi.

erik-fiyat-2023.jpg

Bahar aylarının müjdeleyici meyvesi bu fiyatla da cep yakmaya devam ediyor. Ne zaman daha uygun fiyatlara satılacağı ise merak ediliyor.

erik-300tl.jpg

Yüksek fiyatı sebebiyle kilo yerine tane tane satılan eriğin satıldığı tezgahlarda mikrofon uzatılan esnaf, müşterilerinin genelde hamile kadınlar olduğunu, kilosu 300 liralık eriğin çoğunlukla aş eren anne adayları için alındığını belirtti.

erik-tane.jpg

Eriğin fiyatının yeni çıktığı için bu kadar yüksek olduğunu ifade eden Bursa Tuz Pazarı esnafı Ahmet Ali Koca, fiyatların ne zaman ineceğinin de bilgisini verdi.

erik2.jpg


"BAYRAMDAN SONRA FİYATI DÜŞER"


Ahmet Ali Koca, eriğin bu sene 10'lu paketler halinde tadımlık olarak satıldığını aktararak "Şu anda eriğin kilosu 250 lira. Yurttaş 2-3 tane tadımlık ya da hamileler için aşerenlere alıyor. İlk çıktığında bin 500 lira civarındaydı. Şu anda fiyatı 250-300 lira arası. Önümüzdeki hafta 100 liraya düşer. Bayramdan sonra her zamanki standart fiyatlarına döner. Bursa’da ilk bizim tezgahımızda var. Satılır mı diye bir deneyelim dedik" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN