Esnaf 'Fiyatları biz bile anlayamadık' diyerek isyan etti

Esnaf 'Fiyatları biz bile anlayamadık' diyerek isyan etti

Ramazan ayının gelişiyle ürünlere gelen ard arda zamlara vatandaşlar kadar esnaflar da tepki gösterdi. İftar sofrasının vazgeçilmezi olan hurmanın 170 liraya kadar çıktığını belirten Yozgat esnafı, “Fiyatları biz bile anlayamadık, bir aldığımız malı bir daha yerine koyamıyoruz” dedi.

Yılbaşı, deprem derken gıda ürünlerine zam gittikçe artıyor. Ramazan ayında alışverişin daha çok olduğunu belirten esnaflar, zamlar nedeniyle vatandaşın kendilerine isyan ettiğini belirtti.

HURMAYA GELEN ZAM CEP YAKIYOR

Yapılan zamlardan kendilerinin de şikayetçi olduğunu söyleyen Yozgat esnafı Murat Ursavaş, “İran Hurması var 40-50 liradan satıyoruz. Bağdat hurması var 40 lira, Medine hurması 140 lira, Kudüs hurması 170 liradan satışa sunuyoruz. Geçen sene 100 lira olan mal şu an 170 liraya kadar yükseldi. Bu sene Kudüs hurmasına talep daha ağırlıklı oldu. Aralarında fark olmadığı için en çok şu anda bu satılıyor” dedi.

‘FİYATLARI BİZ BİLE ANLAMIYORUZ’

Nerdeyse hurmanın tanesinin 5 liraya geldiğini belirten esnaf, “Tezgahtaki ürünü sattığımız fiyata gidip, toptancıdan tekrar alamıyoruz. Fiyatları biz bile anlayamadık, herkes birbirinin üstüne suç atıyor, fiyatlar durmadan çıkıyor. Bir aldığımız malı bir daha yerine koyamıyoruz. Şu anda Kudüs hurmasını 170 liradan satıyoruz. Toptan bizim almamız 170 lira maliyeti var” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN