Et ve et ürünlerinde zam değil indirim zamanı! Herkesin cebi rahatlayacak… Fiyatlar %10 düşecek

Et ve et ürünlerinde zam değil indirim zamanı! Herkesin cebi rahatlayacak… Fiyatlar %10 düşecek

Burada et fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini yakarken sevindiren açıklama geldi. Et ve et ürünlerine bu kez zam değil indirim geliyor. Fiyatlarda %10 düşüş olacak. İşte tüm detaylar…

Kırmızı et fiyatlarında görülen artışlar dikkat çekerken yapılan son açıklama ile birlikte vatandaşın yüzü de cebi de gülüyor. İthal edilen canlı hayvan etinin piyasaya giriş yapması ile birlikte fiyatlarda %5 ile %10 arasında düşüş beklentisi olduğu belirtildi. İhlas Haber Ajansı’ndan alınan bilgiler doğrultusunda fiyatlarda düşüş olacağı aktarıldı. İşte tüm detaylar…

SIKINTILI SÜREÇ GERİDE KALIYOR

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, 2023 yılının sıkıntılı geçtiğini belirterek fiyatlarda zaman zaman anormallikler yaşandığının altını çizdi. 11 şehri kapsayan deprem felaketinin sonuçlarının ağır olduğunu aktaran Yardımcı, yeni yılın daha iyi geçmesini umut ettiğini söyledi. Türkiye'de kırmızı et sıkıntısı olmadığını belirten Yardımcı, yılbaşı ile birlikte Ramazan ayının yaklaştığını aktararak 10.000 ile 20.000 civarında küçük aile işletmesi olduğunu söyledi. Devletin bu İşletmeleri ayakta tutması gerektiğinin altını çizen Osman Yardımcı, “ Bizim ülkemizde 5 bin hayvanı olan çok destek alırken, 70 hayvanı olan az destek alıyor. Aile işletmeleri ülkemizde hızla yok olmaya devam ediyor” sözlerini dile getirdi.

et-kasap.jpg

Besiciliğin bırakılması durumunda kolay bir dönüşüm olmadığını aktaran Yardımcı, gençlerin hayvancılığa teşvik edilmesi gerektiğini ifade ederek damızlık düve verilebileceğini işaret etti. Köylerden şehre göçlerin önüne geçilmesini tavsiye eden Yardımcı, “İşsizlik gitgide artıyor. İşsizlik artan bir ülkede işçi bulunmaz mı? Şu anda yok. Herkes masa başı kolay iş istiyor” dedi.

FIRSAT KOLLUYORLAR

Kırmızı et fiyatlarının son gününde ciddi anlamda yükseldiğini ifade eden Osman Yardımcı, yıllardır ithal ete karşı olduklarını söyledi. Piyasanın yangını söndürmek için devletin mecburen müdahale etmesi gerektiğini işaret eden Yardımcı, Et ve Süt Kurumu’nun piyasaya hayvan getirmesi ile birlikte fiyatların düştüğünü aktardı. Besicilerin de düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Yardımcı, “4 bin, 20 bin, 50 bin hayvanı olanlar pusuda bekliyor. Kiloda 10 lira fazlaya sattığı zaman bir hayvanda 3 bin lira, bin hayvanda 3 milyon yapar. Önemli paralar gelir. Fırsatçılara devletin fırsat vermemesi gerekir. Bu 8-10 kişi kırmızı et piyasasını yönetemez. Et ve Süt Kurumu müdahale edecek. 15 Ocak’tan sonra büyük firmalardan hariç kasap esnafına da bu etten verilecek” şeklinde konuştu.

kasap-et-kapak.jpg

%10 DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Sığırların canlı olarak Türkiye'ye getirilmesinin önemli olduğuna değinen Yardımcı, besicinin düşünülmesi gerektiğini söyleyerek 2024 yılının zamlı değil zamsız geçirileceğini aktardı. Fiyatların dengede tutulması gerektiğini ifade eden Yardımcı, fazla hayvan getirilmesi durumunda fiyatların da gerileyeceğinin altını çizdi. Bunun vatandaşa yansımasının ayları bulacağına işaret eden Osman Yardımcı, “Şu anda 400-420 lira kıyma, 440-460 kuşbaşı et fiyatı var. Bu fiyatlara 15 gün içinde çıkıldı. Bundan evvel 360-380 arasıydı. Biz bile anlamadık, aniden piyasa alevlendi. Keşke fiyatlar yerinde saysa. Kurum yüklü hayvan alımı yaptı. Yüzde 5 bile fiyat düşse 20 lira yapar. Biz şu anda yüzde 5 ile 10 arasında bir fiyat düşüşü bekliyoruz. Kurum, tüm esnafımıza sahip çıkacak. “ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN