Euro Bölgesi teknik resesyondan çıktı

Euro Bölgesi teknik resesyondan çıktı

Euro Bölgesi ekonomisi, ilk çeyrekte yüzde 0,3 büyüme kaydederek teknik resesyondan çıktı.

Euro Bölgesi ekonomisi, ocak-mart döneminde önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 büyüme kaydederek teknik resesyondan çıktı. Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) verilerine göre, Euro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH), 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine kıyasla yüzde 0,3 oranında artış gösterdi. Yıllık bazda ise GSYH'de yüzde 0,4'lük bir artış kaydedildi.

Euro Bölgesi ekonomisi, geçtiğimiz yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde yaşanan yüzde 0,1'lik küçülmeyle "art arda iki çeyrek daralma" olarak ifade edilen teknik resesyona girmişti. Ancak, 2024 yılının ilk çeyreğinde yaşanan bu büyüme, ekonomik toparlanmanın işaretlerini verdiği şeklinde yorumlandı.

YILLIK BAZDA YÜZDE 0,4'LÜK BÜYÜME

Avrupa Birliği (AB) genelinde ise mevsimsellikten arındırılmış GSYH, ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 artış gösterdi. Yıllık bazda ise yüzde 0,4'lük bir büyüme kaydedildi.

Teknik resesyondan çıkışta en büyük etkiyi gösteren ülkeler arasında İspanya dikkat çekti. İspanya, yüzde 0,7'lik bir büyümeyle Euro Bölgesi'nde ilk çeyrekte en güçlü performansı sergileyen ülke oldu. Almanya ve Fransa ise sırasıyla yüzde 0,2 ve yüzde 0,3 oranında büyüme kaydetti. İtalya ise yüzde 0,3'lük bir büyüme gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN