Ev sahipleri dikkat geri sayım başladı! Ödeme için bugün son gün: Yapmayanlar ceza alacak

Ev sahipleri dikkat geri sayım başladı! Ödeme için bugün son gün: Yapmayanlar ceza alacak

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Ev sahiplerinin ödemek zorunda olduğu bul ödemeyi yapmayanlara ceza uygulanacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Herkesin bildiği üzere ev sahiplerinin belli miktarda ödediği emlak vergileri bulunuyor. Eğer bir ev sahibi emlak vergisini ödemezse sonradan daha fazla ödeme yapmak zorunda kalıyor. Peki, Emlak vergisi ödemeleri nereden yapılıyor? Emlak vergisi cezası ne kadar, ödenmez ne olur? Emlak vergisinden kimler muaf? İşte merak edilen soruların yanıt…

yeni-proje-22.jpg

TÜM MERAK EDİLENLERİ YANITLADI

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, emlak vergisine ilişkin merak edilen tüm detayları açıkladı. Uzman isim, emlak vergisindeki ilk taksitin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksiti Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödenebilmekte olduğunu söyledi.

Para Durumu’nda yer alan habere göre, emlak vergisi ödeyecek kişilerin, vergisi, gayrimenkulün kayıtlı olduğu ilgili belediyeye ödemesi gerektiği bilgisi yer aldı. Bunun yanı sıra ödeme yöntemleri ile ilgili olarak gayrimenkulün kayıtlı olduğu ilgili belediyeden bilgi alınabileceği öğrenildi.

yeni-proje-21.jpg

ZAMANINDA ÖDENMEZSE ZAM UYGULANIYOR

Mustafa Hakan Özelmacıklı, ödeme seçeneklerine ilişkin yaptığı konuşmada belediyelerin internet üzerinden ödeme alabildiği, bazı belediyelerin vergi ödemeleri e-Devlet üzerinden de yapılabildiğini söyledi.

Tüm bunların yanı sıra eğer kişi emlak vergisini zamanında ödemezse geciken taksit tutarında ödemenin geciktiği her ay her ay ve kesri için yüzde 3,5 gecikme zammı uygulanacağını söyleyen Özelmacıklı, emlak vergisi birinci taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksitin ise Kasım ayında ödendiğini belirtti.

yeni-proje-20.jpg

VERGİ İNDİRİMLERİNDEN YARARLANABİLENLER

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, indirimli bina vergisi oranı uygulamasından yararlanabilecek gayrimenkul sahipleri ile alakalı açıklama yaptı. Uzman isim, Brüt yüzölçümü 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan ya da tek meskenin intifa hakkına sahip bulunan, “engelliler, kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup 18 yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler ve gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları emekli, dul, yetim, ölüm ve maluliyet aylığından ibaret bulunanlar, gaziler, şehitlerin dul ve yetimler, indirimli bina vergisi uygulamasından yararlanabilirler” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN