Ev ve tapu sahipleri dikkat! O ödemeler için son gün geldi çattı! Ödeme yapmayana gecikme zammı uygulanacak!

Ev ve tapu sahipleri dikkat! O ödemeler için son gün geldi çattı! Ödeme yapmayana gecikme zammı uygulanacak!

Emlak vergisinin ikinci taksitleri için son gün geldi çattı. Tapu sahipleri için önemli olan yeni gelişme, ödemeleri geciktirenler için büyük sorunlara yol açacak. İşte, tapu sahiplerinin dikkat etmesi gereken konuyla ilgili detaylar...

Emlak vergisi taksitlerini zamanında ödemeyenler geciktirdikleri tüm taksitler için 6183 sayılı kanunda belirlenmiş olan gecikme zammını ödemek zorundadır. 1 Kasım'da başlayan ödemeler içinse son tarih yarın.

Emlak vergisi taksitleri belirlenmiş olan banka hesaplarına EFT ile havale yoluyla yapılabileceği gibi e-Devlet sisteminden de kolaylıkla yapılabiliyor.

EMLAK VERGİSİ TAKSİTLERİ NEREDEN ÖĞRENİLİYOR?

Emlak vergisi taksit tutarı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde ya da e-Devlet sisteminde öğrenilebiliyor.

Sorgulama için internet sitesinde ya da aplikasyonda vergi sorgulama/borç sorgulama yazarak ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.

 emlak vergisi

İLK DEFA ÖDEME YAPACAKLAR BU HUSUSLARA DİKKAT EDİN!

İlk defa emlak vergisi ödeyeceklerin dikkat etmesi gereken bazı konular gerekiyor. En çok dikkat edilmesi gereken nokta ise belediyeden beyanname doldurulması zorunluluğudur.

Belediyede beyanname doldurmak için yapılacak başvuruda, kimlik, tapu ve bina olduğu taktirde kullanım izninin fotokopisinin olması gerekiyor. Aynı zamanda beyanname için meskenin yer aldığı açık adresle mükellefin ikametgah adresi ile vergi numarasıyla sorgulama yapılıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN