EYT hakkında önemli gelişmeler yaşanıyor! Emekli olamayanlara müjdeli haber verildi!

EYT hakkında önemli gelişmeler yaşanıyor! Emekli olamayanlara müjdeli haber verildi!

Milyonları aşkın EYT’li, EYT faaliyetleriyle ilgili güncel bilgileri sabırsızlıkla bekliyor. Ayrıca primlerini ödeyemediği için emekli olamayan vatandaşlar toplu ödeme hakkına sahiptir. Birikmiş primleri başvuru ile geri alınabilir. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Milyonlarca EYT üyesi, EYT çalışmalarıyla ilgili güncel bilgileri bekliyor. Ayrıca primlerini ödeyemediği için emekli olamayan vatandaşlar toplu ödeme hakkına sahiptir. Birikmiş sigorta primleri başvuru ile geri alınabilir.

EYT Kanunu yürürlüğe girse bile yaş şartını sağlayamayanlar emekli olamayacak. Çalışırken borç alamayan veya primlerini ödeyemeyen kişiler toplu ödeme alabilirler. Bir kerelik yardım alma olasılığını kullanmak için sosyal sigorta kurumuna bir talep göndermelisiniz. Ölüm halinde kişinin yakınları bu ödemeyi alabilir.

TOPLU ÖDEME ALMA İMKANI

SSK ve Bağ-Kur üyeleri tek seferlik ödeme alabilirler. Ancak bu, sigortalı olmadığını ve kendi işini yürütmediğini varsayar. Buna karşılık, emeklilik için üç koşuldan biri yıl ve yaştır.

Ödeme almak için SGK ilçe merkezine veya ilçe müdürlüğüne yazılı talepte bulunulması gerekir. Ödenmesi gereken tutar güncellendi. Hesaplama, başvuru tarihine kadar geçen süre için güncelleme faktörü ile yapılır.

Ölen bir vatandaşın yasal mirasçıları da toplu para hakkı alabilir. Ancak aylığın bağlı olmaması gerekiyor. Bu parayı kullanmak için bir dilekçe ile SGK'ya başvurmanız gerekir.

ÖDEME TUTARI NE KADAR?

Ödeme tutarı, her yıl o tarihte yatırılan paranın çarpımı güncellenerek belirlenir. SSK'lılar (4A) 2008'den önce hem işçi hem de istihdam primlerini, 2008'den sonra ise sadece işçi primlerini alırlar.

Tarih ayrımı yapılmayacak ve Bağ-Kur (4B) vatandaşlarına ödenen tüm sigorta primleri iade edilecektir. Bu primler sadece malullük, yaşlılık ve aile primleridir. Doğum ve askerlik hizmeti gibi sağlık ödemeleri ve borçları iade edilmez.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN