EYT'de 14, 15 ve 31 Mart detayı! Maaşınızı bu tarihler belirleyecek: Bu detayı kimse beklemiyordu

EYT'de 14, 15 ve 31 Mart detayı! Maaşınızı bu tarihler belirleyecek: Bu detayı kimse beklemiyordu

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemenin Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılmış oldu. EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar ise süreci yakından takip etmekte. EYT başvuru tarihleri belli oldu. 14, 15 ve 31 Mart detayına dikkat! Maaşınız bu tarihler belirleyecek. Peki EYT maaşları ne zaman yatacak? EYT başvuru tarihleri ne zaman? İşte detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından milyonlarca kişi SGK merkezlerine akın etmiş durumda. EYT başvuru tarihlerini kaçırmak istemeyen vatandaşlar 'EYT başvuru tarihleri ne zaman? EYT maaşları ne zaman yatacak?' sorularını araştırmaya devam ediyor. Gelen son dakika bilgisi ise EYT'lilere şok etkisi yarattı. EYT'de 14, 15 ve 31 Mart detayına dikkat. Maaşlarınız bu tarihlere göre belirlenecek. Bu detayı kimse beklemiyordu. Peki EYT başvuru tarihleri ne zaman? EYT maaşları ne zaman yatacak? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

EYT BAŞVURULARINDA BU TARİHLERE DİKKAT

EYT düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından başvuru süreçleri 3 Mart itibari ile başladı. Milyonlarca EYT'li SGK merkezlerine akın ederken gelen son dakika bilgisi şok etkisi yarattı. Emekliliğe başvuru tarihi maaşın alınma tarihini etkiliyor. Bu tarihlere dikkat!

jhjhjjh-1.jpg

MAAŞININI BU TARİHLER BELİRLEYECEK! ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru süreçlerini yakından takip ederken gelen son dakika bilgisi EYT'lilerin elini kolunu bağladı. Eğer bu tarihleri kaçırırsanız yandınız. SGK Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, işçilerin, özel sektörde çalışanların ve BAĞ-KUR'luların Nisan ayında maaş almaları için 31 Mart'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Kamu işçilerin ise son tarih 14 Mart. Memurlar için ise 15 Mart'a kadar süre var.

gfgfgfgf-57.jpg

EYT MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

EYT'de ilk maaşlar başvuru sürecinin tamamlanmasıyla ödenmeye başlanacak. Başvuru sürecinde incelemeler zaman alması sebebiyle ilk ödeme tarihi değişebilir. Ancak ilk aylık ödemesi hangi tarihte yapılırsa yapılsın 1 Nisan'dan geçerli olmak koşuluyla toplu ödemeler gerçekleştirilecek ve hak kaybı yaşanmayacak.

EYT için Mart ayında başvurulması halinde ilk maaşlar Nisan ayında ödenmeye başlayacak.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

SGK tarafından paylaşılan videoda emeklilik başvurusu adımları şu şekilde anlatıldı:

Buna göre; e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına aylık, emekli ve gelir kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi sekmesine tıklanacak.

Sonra gelen ekranda yeni başvuru sekmesi tıklanacak.

Tahsis talep türü olarak ise yaşlılık aylığı seçilecek.
SSK kapsamında aylık talepe edecekler 4A SSK Bağkur kapsamında ise 4B Bağkur seçilecek.

Sonra altta yer alan başvur butonu tıklanacak.

TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik geliyor.

Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak.

Diğer iletişim bilgileri de doldurulacak.

"Aylık alıyor mu?" sorusunda da evet ya da hayır cevabı mutlaka işaretlenmeli.

hghghg-40.jpg

EYT BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

EYT başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.

EYT BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN