EYT'lilere maaş ve tazminat sonrası bir müjde daha! O tarihe hesaplarına ek 2000 TL daha yatırılacak

EYT'lilere maaş ve tazminat sonrası bir müjde daha! O tarihe hesaplarına ek 2000 TL daha yatırılacak

Emeklilikte yaşa takılanlar için (EYT) olumlu bir gelişme yaşandı. Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan zam ile birlikte, EYT başvurusunda bulunanlar bayram ikramiyesi alacaklar. Mart ayından bu yana EYT başvurusu yapan 1 milyonun üzerindeki bireye sevindirici bir haber verildi. Ayrıntılar haberimizde...

Mart ayından bu yana EYT başvurusu yapan vatandaşlara sevindirici bir haber geldi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Mart ayında başvuru yapmış olan vatandaşlar hem maaşlarını hem de iki bayram ikramiyesini bu ay alacaklar. EYT için başvuru yapan 1.8 milyon insanın birçoğunun başvurularının tamamlandığı ve geri kalan başvuruların ise bu hafta içinde tamamlanacağı duyuruldu. Bu müjdeli haber, tüm EYT başvuru sahiplerini sevindirdi.

EYT'Lİ VATANDAŞLAR İKİ İKRAMİYEDEN DE FAYDALANACAK

ikramiye

Mart ayından itibaren EYT başvurusunda bulunan vatandaşlar, geçmiş aylık ödemelerini düzenli bir şekilde almaktadırlar. Emekli aylıkları, başvurunun yapıldığı aydan sonraki aydan itibaren hesaplanmaktadır. Örneğin, Mart ayında EYT başvurusu yapılmış bir aday, başvurusu sonuçlandığında Nisan ayından itibaren biriken maaşlarını toplu olarak alacaktır. Bu nedenle, herhangi bir parasal haksızlığa maruz kalmadan ödemelerini alabilmektedirler.

Bu durumda, Mart ayında EYT başvurusunda bulunan bir vatandaş, bu ay içinde sonuçlanan başvurusu nedeniyle maaşlarının üzerine iki ikramiye birden alacaktır. Hem geçtiğimiz Ramazan Bayramı ikramiyesi, hem de bu ay içinde alınacak Kurban Bayramı ikramiyesi ödemelerini alabileceklerdir.

Başvuru tarihlerine göre adaylar, her iki ikramiyeden de yararlanıp yararlanamayacaklarını belirleyebileceklerdir. Örneğin, Mart ayında başvuru yapan bir aday, hem Ramazan Bayramı ikramiyesini hem de Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecektir. Nisan veya Mayıs aylarında başvuru yapan adaylar ise yalnızca önümüzdeki Kurban Bayramı ikramiyesini alabileceklerdir.

EMEKLİLER EN DÜŞÜK 22 BİN TÜRK LİRASI ALABİLİR

emekli

Ayrıca, Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı da merak edilmektedir. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında başvuru yapmış olan tüm adaylar, Temmuz ayında gerçekleşecek olan enflasyon artışı ve refah payından yararlanabileceklerdir. Uzmanlar tarafından yapılan enflasyon anketlerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyonun %20-23 aralığında olması ve bu rakama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın refah payını da eklemesi beklenmektedir. Ayrıca, kamu çalışanlarına verilen %45'lik zam oranının emekli maaşlarına yansımasıyla en düşük emekli maaşının 22.000 TL seviyesinde olması öngörülmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN