EYT'lilere ve emekli adaylarına prim müjdesi! Bakan Bilgin bizzat duyurdu: 4A ve 4B farkı kapanacak

EYT'lilere ve emekli adaylarına prim müjdesi! Bakan Bilgin bizzat duyurdu: 4A ve 4B farkı kapanacak

Emeklilik hayali kuran milyonlarca kişi için güzel sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. EYT düzenlemesiyle gelen güzel haberlere bir yenisi de ATO Başkanı'nın talebine olumlu yanıt veren Bakan Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin emeklilik prim gün sayısını düşürmek için çalıştıklarını müjdeledi. Ayrıntılar aşağıdaki makalemizde...

Bağ-Kur mensuplarının emeklilik amacıyla 9 bin prim günü kıstasına yeni tertip yaklaşıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mevzuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bakan Bilgin, istihdam rakamlarına göre bir ölçüt belirleneceğini vurguladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ile görüş alışverişinde bulunan İş ve Sosyal Güvence Bakanı Vedat Bilgin, mevzuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

ATO Başkanı Baran, Bakan Bilgin'den emeklilik amacıyla gerekli olan 9 bin prim gün miktarının azaltılmasını talep etti.

BAKAN BİLGİN: ÇALIŞMALAR SÜRMEKTEDİR

Ankara Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakan Bilgin, Baran'ın önerisini olumlu buldu.

Bilgin, işverenlerin temin ettiği istihdama göre emeklilik prim gün sayısında ayarlamaları içeren bir projede olduklarını belirtti.

İSTİHDAM RAKAMLARINA GÖRE ÖLÇÜT

Bakan Bilgin, Bağ-Kur mensuplarının tamamının eşit ölçekte değerlendirilmeyeceğini ifade ederek, istihdam rakamlarına göre bir ölçüt uygulanacağını açıkladı.

2-010.jpg

SSK VE BAĞ-KUR MENSUPLARI ARASINDAKİ FARK NEDİR?

SSK'da (4/A) 7 bin 200 prim günüyle kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşında emekli olabilmekte iken, Bağ-Kur (4/B) mensupları için durum farklılık gösterir. Bağ-Kur mensupları, kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaş ve 9 bin prim günü şartlarını yerine getirdiği takdirde emeklilik hakkı elde edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN