EYT'liye Şubat ayında 4 dörtlük ödeme! Şubat'da EYT'liler 4 köşe olacak... İşte EYT ücret hesaplaması

EYT'liye Şubat ayında 4 dörtlük ödeme! Şubat'da EYT'liler 4 köşe olacak... İşte EYT ücret hesaplaması

Binlerce vatandaşın gözü kulağı asgari ücret zammında. Aralık ayı içerisinde hem asgari ücret zammı hem de EYT yasası için görüşmeler devam ediyor. Emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaş EYT'lilerin ne kadar ödeme alacağını merak ediyor. İşte EYT ücretleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

O zamanlarda gündemde en çok yer alan konuların başında EYT gelmektedir. Emekli olmak isteyen vatandaşlar EYT yasasını beklerken ne kadar maaş alacakları konusu da akıllarda yer ediniyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar kapsamında EYT emeklileri için 7 ayrı ödemenin gündemde olduğunu belirtti. İşte EYT ücretleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

KİMLER EYT KAPSAMINDA EMEKLİ OLACAK?

Bir televizyon programında açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, herkesin merakla beklediği soruların yanıtını verdi. Bir kişinin emekli olmak için zorlan ama yapacağını ifade eden Duman, kişinin emekli olup olmamayı istemesinin kendi tercih olduğunu belirtti. Hem kıdem tazminatı bakımından hem de aylık bakımından emekli olduğu halde çalışmayı sürdüren birçok kişinin olduğunu belirten Duman, yasa kapsamında emekli olmak istemeyen kişilerin zorlanamacağını belirtti. Ali Duman, emekli olmak istemeyen kişiler için zor kullanılamayacağını belirterek çalışmaya devam eden kişilerin kıdem tazminatı biriktirebildiğini bunun yanı sıra ilerleyen süreçte daha iyi bir maaş alabildiğini ifade etti. Ali Duman, bu kapsamda kişilerin herhangi bir hak kaybının bulunmadığının altını çizdi.

EYTLi maaşları

EYT'DEN EMEKLİ OLANLAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDEBİLİR Mİ?

CNN TÜRK programına katılan SGK Uzmanı Özgür Kaya EYT hakkında merak edilen soruların yanıtını verdi. Kaya, EYT kapsamında emekli olan vatandaşların emekli maaşlarında herhangi bir düşüş olmayacağını belirtti. Özgür Kaya, “Kıdem tazminatı iş hukukundan doğan bir hak olduğu için SGK’yı ve emekliyi ilgilendirmeyen bir husus. Dolayısıyla kıdem tazminatı hakkı ister emekli olsun, ister çalışmaya devam etsin, iş akdi sürdüğü sürece devam edecektir. İzin hakkı da aynı şekilde bu bağlamda devam edecek.” şeklinde konuştu.

İŞ ÇIKIŞI YAPANLAR TEKRAR İŞE BAŞLAYABİLİR Mİ?

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, EYT hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kıdem tazminatı almak isteyen kişilerin emekli olması gerektiğini belirten Erdem, emekli olmak için müracaat etmeden önce çıkış işlemlerinin yapılması gerektiğini söyledi. Çalışan kişiler için tazminat hakkı ödenmeyeceğine aktaran Erdem, EYT kapsamında emekli olan kişilerin daha sonra tekrardan çalışma hayatına dönebileceğini belirtti. Faruk Erdem tarafından yapılan açıklama kapsamında vatandaşların işten çıkması durumunda tekrardan işe giriş yapabileceği söylendi.

emekliler ne kadar maaş alacak

EYT'LİLER NE KADAR ÖDEME ALACAK?

EYT ile emekli olan vatandaşların maaşları dışında kıdem tazminatı ödemesinde gündemde olduğu belirtiliyor. Bu ödemeleri senelik izin ücretlerinin de eklenmesi durumunda işten çıkış yapıldığında vatandaşların 2 ödeme alabileceği söyleniyor.

Bunun yanı sıra EYT kapsamında emekli olan kişilerin emekli maaşlarında herhangi bir kesinti yapılmadan çalışma hayatlarına devam edebilecekleri de söylenmektedir. Bu kapsamda kişiler hem emekli maaş ödemesi hem de normal maaş ödemesi alabilmektedir. Emeklilere verilen promosyon ödemelerinin de EYTliler için de geçerli olacağı belirtildi. Banka promosyon ödemeleri dışında bazı işyerinde çalışanlarının aldığı ücretlerden dolayı bankadan promosyon ödemesi almaktadır. Bu kapsamda EYT emeklileri işe başladığında fazladan bir promosyon da alabilmektedir.

Kim bu ödemelerin yanı sıra her yıl bayramlarda emeklilere ek olarak ikramiye veriliyor. Eyt'liler ilk maçlarını Şubat ayında alırken Nisan ayında ise ilk bayram ikramiyesini almış olacak. Bu kapsamda emekli maaşı, kıdem tazminatı, izin ücreti, yeni iş yerinden maaş, banka promosyonları ve bayram ikramiyesi göz önüne alındığında EYT emeklileri 7 ayrı ödeme alabilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN