Faturalarım yüksek geliyor diyenler dikkat! 2.500 TL ödeme yapılacak! Başvuru şartlarına göz atın

Faturalarım yüksek geliyor diyenler dikkat! 2.500 TL ödeme yapılacak! Başvuru şartlarına göz atın

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan ödemeler kapsamında doğalgaz ve elektrik tüketim desteği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Elektrik tüketim desteği başvuru şartları belli oldu. İşte bakanlık destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılan destek ödemeleri için araştırmalar devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yararlandığı destek ödemeleri kapsamında doğalgaz ve elektrik tüketimi desteği sağlanıyor. Yüksek faturalarınızı daha düşük tutardı ödeyebilirsiniz. E-devlet sistemi ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başvuru yapan kişiler ödeme alabilmektedir. İşte bakanlık destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…


ELEKTRİK VE DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEK ŞARTLARI

Doğalgaz ve elektrik tüketim desteği kapsamında vatandaşların başvuruları için belirli şartları taşıması gerekiyor. Tüketim desteği için vatandaşlardan istenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • T.C. kimlik numarasına sahip olmak,
  • Dar gelirli aileler kapsamında yer almak,
  • Elektrik ve doğalgaz abonesi olmak,
  • Fatura üzerinde adınıza kayıtlı olan doğalgaz ve elektrik abonelikleri bulunmak.

dogalgaz-elektrik.jpg

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan ödemeler kapsamında hane halkının geliri göz önüne alınıyor. Dar gelirli ailelere yapılan sosyal destek ödemesi olarak görülen elektrik tüketim desteği 170 TL'nin üzerinde olan faturalar için geçerli olmaktadır. Bu yardımdan yararlanmak isteyen kişilerin asgari ücretin üçte birinden az bir gelire sahip olması gerekiyor.

fatura-zam.jpg
Yardım miktarı hane içerisinde yaşayan Kişi sayısına ve elektrik tüketim miktarına göre en az 106 en fazla 260 TL olarak ödeniyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları kapsamında yapılan ödemeler PTT üzerinden vatandaşlara ulaştırılıyor.


DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR?

Doğalgaz tüketim desteği kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda ödeniyor. Yalnızca kış aylarında yapılan doğalgaz destek ödemeleri küçük şehirlerde 900 TL olarak hesaplara yatırılıyor. İstanbul, Ankara gibi Büyük şehirlerde yapılan ödemeler ise 2.500 TL'ye kadar yükseliyor. Destek ödemeleri için başvuruda bulunan herkes PTT aracılığı ile ödemeleri alabiliyor. Ödemeleri alan vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden fatura ödemesi yapabilmektedir.

fatura.jpg

Hane halkının doğalgaz kullanımını azaltması için farklı enerji tasarruf önlemleri sunuluyor. Yalıtım malzemesi kullanımı, enerji verimli ısıtma sistemleri kurulumu, düzenli bakım ve temizlik gibi uygulamalar ile faturalarınızı düşürebilirsiniz. Bu yöntemler ile birlikte doğalgaz kullanımında tasarruf sağlayabilirsiniz. Fatura destek ödemelerinin yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere eğitim, sağlık, gıda gibi farklı alanlarda da yardım yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN