Fazla sürmez dedi emekliyi bayram ettirdi! Erdoğan’dan emeklilere zam müjdesi

Fazla sürmez dedi emekliyi bayram ettirdi! Erdoğan’dan emeklilere zam müjdesi

Son dakika... Emekli maaşı zamlarıyla ilgili flaş gelişme! Yıl sonu enflasyonuna göre yapılması beklenen emekli maaşı zamlarıyla ilgili güzel haber geldi. Daha önce çalışmaların devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haber geldi. Fazla sürmez dedi emekliyi bayram ettirdi! Emekli maaşı Ocak ayı zammı belli oldu. Erdoğan’dan emeklilere zam müjdesi! Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar haberimizde...

Ocak ayında zam yapılması beklenen emekli maaşlarıyla ilgili kulislerden bilgiler gelmeye devam ediyor. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emeklilere bayram ikramiyesi verilecek mi?' sorularını araştırırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. Emekliler bu haberle sevinçten havalara uçacak. Fazla sürmez dedi emekliyi bayram ettirdi! Erdoğan’dan emeklilere zam müjdesi. Tarih verip açıkladı. İşte son dakika emekli maaşı zam haberinin detayları...

SON DAKİKA: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE ZAM MÜJDESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, devam eden emekli aylıklarına yönelik çalışmaların tamamlanınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını söylemişti. Bakan Işıkhan'ın açıklamalarının ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına çevrildi. Beklenen haber ise geldi. Fazla sürmez dedi emekliyi bayram ettirdi! Erdoğan’dan emeklilere zam müjdesi

hhggh-10.jpg

'FAZLA SÜRMEZ' DİYEREK AÇIKLADI... EMEKLİLER BAYRAM EDECEK

Emekli maaşı zam çalışmalarının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Fazla uzamaz.' diyerek, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. 'Ne yaptın, ne yapıyorsun' kendisinden bunun bilgisini de alacağız. Ama 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz" ifadelerini kullandı.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

TRT Haber'in haberine göre memur maaşlarına dikkati çeken Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların devam ettiğine vurgu yaptı. Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

Emekli maaşıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Işıkhan, "Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Emekli maaşlarında yapılması öngörülen düzenlemeye ilişkin de değerlendirme yapan TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na konuyla ilgili bir talimat verdiğini hatırlatarak, "Bu iki bakanlığın bürokrasisi çalışmalarını yürütüyor. 6 Şubat depremiyle beraber merkezi bütçeden AFAD Başkanlığımıza ve Çevre Şehircilik Bakanlığımıza aktarılan 765 milyar TL civarında bir bütçe vardı. Meclis kapanmadan önce ek bütçeyi çıkarmıştık; 1 trilyon 119 milyar TL. Yine borçlanma limitlerini artırmıştık. Bütçenin dengesini bozmadan; nasıl bir miktar ortaya çıkabilir, şu anda çalışma devam ediyor. Bu çalışma netleşmeden bir tarih ve rakam vermek şu anda mümkün gözükmüyor. Bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl sağlayabiliriz, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Ekim veya kasım ayı içeresinde tamamlanıp Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor" dedi.

jhjhjh-48-001.jpg

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Cumhuriyetin 100'üncü yılı sebebiyle emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar gündeme geldi. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN