Gaziantep baklavasına ilgi artıyor! İhracatta aylık talep 5 tonu aştı

Gaziantep baklavasına ilgi artıyor! İhracatta aylık talep 5 tonu aştı

Türkiye’nin tatlı kültürünün en önemli ürünlerinden olan Gaziantep baklavasına ilgi artıyor. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri bu özel lezzete yoğun ilgi gösterirken, baklava için ihracatta aylık talep 5 tonu aştı.

Türk mutfak kültürünün en önemli tatlılarından olan ve Gaziantep’le özdeşleyen baklavada ihracat yoğunluğu yaşanıyor. Kentte 30 yıldır baklava işi yapan Ömer Kozan, baklavanın son zamanlarda özellikle Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden yoğun talep gördüğü bilgisini verdi. Gelen talebe göre 1 kiloluk özel tepsi baklava hazırlayarak özel paketlerle ihraç ettiklerini aktaran Kozan, aylık ihracatın 5 tonu aştığını paylaştı.

gaziantep-baklavasina-ihracat-yogunlugu-1.jpg

AVRUPA ÜLKELERİNİN TALEBİ ARTIYOR

Baklavanın son zamanlarda yurt dışından çok fazla talep gördüğünü anlatan Kozan, "Son zamanlarda dünyada baklavaya yönelik çok fazla talep olmaya başladı. Biz de bunları yetiştirebilme gayreti içerisindeyiz. Özellikle Avrupa ülkelerinden gelen talepte çok fazla artış var. Taş fırında, sert buğday unu ile meşe odunu fırınında yapılan baklava talep ediliyor. Talep Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları ile özellikle orada yaşayan yerli halktan da geliyor" ifadelerine yer verdi.

Kozan, özellikle son zamanlarda bazı Avrupa ülkelerinden çok fazla sipariş geldiğine dikkat çekerek, "Orta Doğu’da Suudi Arabistan, Katar ve Dubai gibi ülkelere zaten gönderim yapıyoruz ama son zamanlarda hızlı bir yükseliş olarak Avrupa’dan Norveç, İsviçre, Fransa ve Almanya gibi yerlerden yoğun sipariş var" dedi.

gaziantep-baklavasina-ihracat-yogunlugu-2.jpg

UÇAK KARGOYLA HAFTANIN 7 GÜNÜ BAKLAVA GÖNDERİYORLAR

Baklavayı uçak kargolarla ihraç ettiklerini ve aylık 5 tonu geçtiklerini söyleyen Kozan, "Biz, 12 saatte teslim olacak şekilde uçak kargo ile haftanın yedi günü baklava gönderimi yapıyoruz. Fiyat olarak da burada sattığımız fiyatlarla aynı şekilde veriyoruz ve aylık gönderim miktarımız 5 tonu geçiyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN