Getir Avrupa pazarından çekiliyor

Getir Avrupa pazarından çekiliyor

Sipariş uygulaması Getir, Avrupa pazarından çekilmeye hazırlanıyor. Bu kararın yaklaşık 1500 çalışanı etkileyeceği belirtildi. Şirket şu anda zararlarını azaltmak amacıyla İtalya ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu bir dizi ülkeden çekilmiş durumda.

Market teslimat uygulaması Getir, üç Avrupa pazarından (İngiltere, Almanya ve Hollanda) çekilmeye hazırlanıyor. Sky News'in haberine göre, bu hamle İngiltere dahil markada çalışan 1500'den fazla kişiyi etkileyecek.

DEĞERİ 12 MİLYAR DOLARI GÖRDÜ

Kaynaklar, herhangi bir kesin kararın alınmadığını, bu sürecin varlıkların satışını ya da iflası içerebileceğini söylüyor. Getir iki yıl önce yaklaşık 12 milyar dolar değerindeydi ve mali sıkıntıya giren rakipleri markayı satın almaya çalışmştı.

Şirket şu anda zararlarını azaltmak amacıyla İtalya ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu bir dizi ülkeden çekilmiş durumda. Getir, Mubadala'nın yanı sıra Sequoia Capital ve Tiger Global gibi önde gelen teknoloji yatırımcıları tarafından da destekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN