Goldman Sachs'tan çarpıcı faiz indirimi yorumu

Goldman Sachs'tan çarpıcı faiz indirimi yorumu

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs ekonomistleri, TCMB’nin şu an uygulandığı sıkı para politikasından keskin bir dönüş gerçekleştireceği tahmininde bulundu. Ekonomistler, yüzde 45 seviyesine çıkarılan politika faizinin yıl sonuna kadar 20 puanlık düşüşle yüzde 25 seviyesine ineceğini öngörüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün gerçekleştirilen yılın ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında önemli bir karara imza attı. TCMB, politika faizini 250 baz puan arttırarak yüzde 45'e çıkardı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, ekonomistleri Clemens Grafe ve Başak Edizgil tarafından hazırlana rapora göre, enflasyonun üçüncü çeyrekten itibaren hızlı bir şekilde düşmesiyle, TCMB politika faizini yüzde 45'den yüzde 25'e düşürecek.

'GEVŞEME DÖNGÜSÜNE YIL ORTASINDA BAŞLAMAK ERKEN DEĞİL'

Grafe ve Edizgil tarafından yazılan raporda, "Enflasyonun piyasaların fiyatladığından daha hızlı düşmesiyle birlikte, mevcut piyasa fiyatlamasının aksine, gevşeme döngüsüne yıl ortasında başlamanın erken olmayacağını düşünüyoruz." değerlendirmesi yapıldı.

TCMB politika faizini yüzde 45 seviyesine yükselterek gerekli sıkılık düzeyine ulaşıldığı mesajını vermişti.

Goldman'ın faiz indirimi beklentisi, TCMB'nin yüzde 36'lık enflasyon tahmininden daha iyimser bir enflasyon beklentisinin bulunduğuna işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN