Goldman Sachs'ten emtiada fiyat tahmini: Altın, bakır, alüminyum, petrol ne kadar olacak?

Goldman Sachs'ten emtiada fiyat tahmini: Altın, bakır, alüminyum, petrol ne kadar olacak?

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, faiz indirimlerinin bu yıl emtia fiyatlarını yükselteceğini öngörerek ham madde fiyatlarının yüzde 15 artacağını açıkladı.

Goldman Sachs analistlerinin tahminlerine göre, ABD ve Avrupa'daki merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye başlamasıyla birlikte emtiaların bu yıl yükseleceği öngörülüyor. Samantha Dart ve Daan Struyven gibi analistlerin de aralarında bulunduğu uzmanlar, borçlanma maliyetlerinin düşmesi ve üretimin toparlanması gibi faktörlerin emtialara destek olacağını belirtiyorlar. Ayrıca, jeopolitik risklerin devam etmesinin de emtiaların yükselmesine katkı sağlayabileceği öne sürülüyor.

BAKIR, ALÜMİNYUM, ALTIN VE PETROLDE ARTIŞ BEKLENTİSİ

Banka tarafından yapılan değerlendirmeye göre, emtiaların 2024'te yüzde 15 oranında getiri sağlayabileceği öngörülüyor. Bu kapsamda, bakır, alüminyum, altın ve petrol gibi ürünlerde artışlar bekleniyor. Ancak, kazançların evrensel olmayabileceği ve yatırımcıların seçici olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Analizde, ABD faiz indirimlerinin emtia fiyatlarını yükseltme eğiliminde olduğu ve en büyük artışın metallere, özellikle bakır ve altına, ardından da ham petrole yönelebileceği belirtiliyor. Ayrıca, gevşek finansal koşulların büyümeyi desteklemesiyle fiyatlar üzerinde olumlu etkilerin artabileceği ifade ediliyor.

NE, NE KADAR OLACAK?

Goldman Sachs'ın yılsonu fiyat tahminlerine göre; bakır için ton başına 10 bin dolar, alüminyum için ton başına 2 bin 600 dolar ve altın için ons başına 2 bin 300 dolarlık bir fiyat öngörülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN