Gözler cuma güne çevrildi: CHP'den asgari ücret talebi

Gözler cuma güne çevrildi: CHP'den asgari ücret talebi

Asgari ücret ve açlık sınırı arasındaki makası giderek açılırken milyonlarca çalışanın gözü cuma günü açıklanacak rakama çevrildi. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında asgari ücretin en az 20 bin lira olması gerektiğini söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç,TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Irak'ın kuzeyindeki terör saldırılarında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi; terör saldırılarını lanetledi.

TBMM Genel Kurulunda 2024 bütçe görüşmelerinin sonuna gelindiğini ifade eden Genç, "Kesin hesap ve bütçenin birbirinden ayrılması gerekiyordu. Bir kesin hesap komisyonu kurulmalı ve bu komisyonun başında muhalefet olmalı. Denge ve denetleme açısından bu son derece önemli. Şu anki haliyle bu bütçe tek yönlü ve sorunlu bir bütçe oluyor." dedi.

Genç, bütçede tasarrufa ve yatırıma yer verilmediğini öne sürerek, "Bütçede gördüğümüz tek şey faiz ve borç. Bu şekliyle bu bütçenin başarılı olması mümkün değil. Ülkenin çok daha ciddi, ayakları yere basan bir bütçeye sahip olması gerekiyor. Bu bütçeyle bankalar ve faizle iş yapanlar mutlu olur." ifadesini kullandı.

2024 yılı bütçesinde emeklilere, öğretmenlere, çalışanlara yer verilmediğini iddia eden Genç, 2024 yılı bütçesine "hayır" oyu vereceklerini söyledi.

Yeni asgari ücretin belirlenmesi çalışmalarına ilişkin de Genç, "Bu hafta asgari ücret görüşmeleri sonlandırılacak. 11 bin 400 lira olan asgari ücret 15-16 bin liraya çıkacak gibi görünüyor. Asgari ücret en az 20 bin lira olmalı." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN