Gözler Merkez'in karar açıklamasında: Karar öncesi dolar ve euroda yükseliş

Gözler Merkez'in karar açıklamasında: Karar öncesi dolar ve euroda yükseliş

Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararı öncesinde piyasalarda yükseliş hakim. Dün 32,38 liradan satışa sunulan dolar bugün günü 32,42 lira ile açtı. Yükseliş ivmesinde olan euro ise dün 35,13 liradan satışa sunulurken bugün günü 35,59'dan açtı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Hazirandan bu yana sekiz ay boyunca hiç durmaksızın faiz artıran Merkez, geçtiğimiz ay faizi sabit tutmaya karar verdi.

Merkez Bankası'nın kararı öncesiyse piyasalardaki son durum bir hayli merak ediliyor.

Serbest piyasada doların alış fiyatı 32,40 liradan, satış fiyatı ise 32,42 liradan işlem görüyor. Euro ise 35,53 liradan alınırken, 35,59 liradan satılıyor. Merkez'in kararı öncesinde dolar ve euronun değeri yukarı yönlü ivme kazanamaya devam ediyor.

DOLAR VE EURO DÜN NE KADARDI?

Dün doların satış fiyatı 32,37 lira, euro'nun ise 35,13 lira olduğu göz önüne alındığında, döviz kurlarında hafif bir yükseliş yaşandığı görülüyor.

MERKEZ BANKASI İÇİN TAHMİNLER NELER?

Merkez'in kararı öncesinde ekonomistler arasında bir beklenti belirsizliği hakim. Bir kısım ekonomist, politika faizinin sabit bırakılmasını öngörürken, diğerleri ise faizde yüzde 45'e varan bir artış olabileceğini düşünüyor. Bazı analistler ise 500 baz puanlık bir artış beklentisi içerisindeler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN