Gözler TÜİK'e çevrildi: Ekonomistlerin Ocak ayı enflasyon tahmini

Gözler TÜİK'e çevrildi: Ekonomistlerin Ocak ayı enflasyon tahmini

Ekonomistlerin, TÜİK tarafından açıklanacak Ocak ayı enflasyon verilerine ilişkin beklentisi belli olmaya başladı. Son beklenti anketi sonuçlarına göre, ekonomistlerin Ocak ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 6,50 olarak gerçekleşirken, yıllık enflasyonun ise yüzde 64,57 seviyesinde olması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayı enflasyon verilerini 5 Şubat Pazartesi günü açıklayacak.

Bloomberg HT'nin Ocak ayı enflasyon anketine katılan 23 kurumun medyan beklentisi Ocak’ta TÜFE’nin aylık yüzde 6,50 yıllık 64,57 seviyesinde artacağı yönünde oldu.

Ocak ayı için en düşük aylık beklenti yüzde 5,2 olarak tahmin edilirken, en yüksek beklenti yüzde 9,5 seviyesinde öngörüldü. Öte yandan Ocak ayında yıllık enflasyon için ise en yüksek tahmin yüzde 66,6, en düşük ise yüzde 47,5 seviyesinde tahmin edildi.

ENFLASYONDA ZİRVE TAHMİNİ

Son anket döneminde 2024 yılsonuna ilişkin enflasyon beklentisi bir önceki anket dönemine göre 1 puan artışla yüzde 43 olarak gerçekleşti. Ayrıca 20 kurumun katılımıyla gerçekleşen ve bir önceki anket döneminde 71,30 seviyesinde olan 2024 yılı enflasyonunda zirve tahmini zirve tahmini ise yüzde 73 oldu.

MAYIS AYINDA ZİRVE BEKLENİYOR

Enflasyonda zirve beklenen ay beklentilerini de ileten 18 kurumun 17’si enflasyonun Mayıs ayında zirve yapmasını beklerken, 1 kurum ise enflasyonda zirveyi Haziran ayında olmasını bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN