Gözler yeni kredi paketinde: Konut fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

Gözler yeni kredi paketinde: Konut fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

Bakanlıkların uygulamaya geçirdikleri yeni politikalarla birlikte düşüşe geçen konut fiyatları, piyasayı hareketlendirdi. Yeni kredi paketiyle birlikte sektörde fiyatların nasıl olacağı merak konusuyken, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yeni yılda da bu düşüşün devam edeceğini söyledi. Akçam, konuyla ilgili olarak, "Mayıs haziran gibi öğrenciler gittikten sonra yine stabil gider. Eylül ekim gibi tayin döneminde okulların açılmasıyla hareket olacağı kanaatindeyiz" dedi.

Konut fiyatlarındaki iki yıldır görülen artış için bakanlıkların aldığı önlemler sonuç vermeye başladı. Bu süreçle birlikte yeni yılla birlikte konut fiyatlarının yeniden yükselişe geçip geçmeyeceği merak konusu.

Konut piyasasında hareketlilik başlarken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, konut fiyatlarının yeni yılın ilk yarısında da bu seyirde ve hatta 1-2 puan düşeceğini öngördüklerini ifade etti.

Akçam, kiralarda da son bir aydır düşüşün hakim olduğunu belirterek, "2024'te de bu seyirde gider. Mayıs haziran gibi öğrenciler gittikten sonra yine stabil gider. Eylül ekim gibi tayin döneminde okulların açılmasıyla hareket olacağı kanaatindeyiz" dedi.

ankara-tum-emlakcilar-meslek-esnaf-odasi-atem-baskani-hakan-akcam-3.webpAnkara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam

YENİ KREDİ PAKETİ MERAK KONUSU

TRT Haber'de yer alan habere göre; Akçam vatandaşların bir kısmının bu kredi paketini beklediğini vurgulayarak, "1,20 180 ay ilk konutunu alan vatandaşa bir kredi açacaklarını beyan ettiler. Bu da yakın zamanda hayata geçirilecek" ifadelerini kullandı.

Yeni çalışma ile uygun kredilerin devreye alınması bekleniyor. Bu durum piyasayı daha da canlandıracağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN