Gram altın 12 gün sonra aklınızı alacak! Elinizde 1 gram bile varsa…

Gram altın 12 gün sonra aklınızı alacak! Elinizde 1 gram bile varsa…

Piyasada yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. Piyasadaki iniş çıkışlar, uzmanlar tarafından yorumlanarak yatırımcılara tavsiyeler veriliyor. Bu kapsamda Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, altın yatırımcıları için çok önemli açıklamalarda bulundu. 12 gün içinde 1 gram bile altınınız varsa gözlerinize inanamayacaksınız!

Seçimlerden sonra bir anda yükselen döviz kuru ve altın fiyatları her geçen gün bir çıkmaya bir düşmeye devam ediyor. Hele ki eylül ayı itibari ile finans piyasaları çok yeni bir döneme giriş yapacak. Altın gidişatına ilişkin ve finans piyasası hakkında yatırımcılara sık sık yeni tüyolarda bulunan Hatice Kolçak, bu kez de gram altına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ALIM DÖNEMİ SONA ERİYOR

Yakın zamanda altın piyasasında önemli değişikliklerin olacağına dikkati çeken Kolçak, alım döneminin sonuna gelindiğini belirtti. Öte yandan altın yatırımcılarının paniklememesini ve önümüzdeki günlerde biraz daha sabırlı olmalarını istedi.

altin.jpg

Altın yatırımına yönelen kişiler için Kolçak’ın tavsiyeleri büyük önem arz ediyor. Hele ki gram altın piyasasında meydana gelecek değişiklikler yatırımcılara yol gösterici nitelikte. Bu doğrultuda Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak’ın da yaptığı yorumlar yatırımcıların dikkate alması gereken konular arasında yer alıyor.

DÜNYACA ÜNLÜ FİNANS MERKEZİ YIL SONU TAHMİMİNİ PAYLAŞTI

Dünyaca ünlü İsviçre merkezli finans kuruluşu UBS, altın fiyatlarındaki gidişata ilişkin yeni tahminlerini paylaştı. Müşterilere son dakika olarak gönderilen açıklamalarda altın tahminlerini revize ettiler ve yıl sonunda yüzde 7 düşüşle 1950 dolara çekileceğini bildirdiler. Öte yandan altının ons fiyatında şimdilik sabitlik olacağını lakin 2024 senesinde yeni rekorların görüleceği ifade edildi.

altin2.jpg

Ayrıca, UBS’nin Amerika ekonomisine dair daha önce yaptığı tahminlerde hafif bir resesyondan söz edilirken şuan ise yumuşak inişin beklendiği öne sürüldü.

UBS, faize ilişkin yaptığı tahminlerinde de revizeler gerçekleştirdi. Buna göre daha önceden 2023 sonunda tahmin ettikleri faiz indirimlerinin şimdilik gerçekleşmeyeceğini hatta 2024 yılının ikinci çeyreğini öncesine bile denk gelmeyeceği tahminleri iletildi.

altin3.jpg

ALTIN BU YIL SONUNDA 2 BİN DOLARA DAYANACAK

UBS’nin yıl sonu altın fiyat tahminlerine göre 1950 dolara kadar yükseliş görülecek. Öte yandan bu fiyat 2024 Haziran’a kadar 2100 doları görecek. Eylül ayı sonunda ons altın fiyatının 2200 doları bulabileceği tahmin ediliyor.

altin5.jpg

Uzmanlar, altın fiyatlarındaki yükseliş için faiz indirimlerini beklerken, beklenen faiz indiriminin 2024 yılında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Yatırımcıların ise bu tahminleri dikkate alarak adım atmasında fayda var…

altin4.jpg

Yatırımcıların her gün hatta saat başı takip ettikleri konulardan biri de güncel altın fiyatları. İşte 20 Ağustos Cumartesi gününe ait canlı altın fiyatları:

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 1.644,04

Gram altın satış: 1.644,53

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 2.772,00

Çeyrek altın satış: 2.802,00

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 5.561,00

Yarım altın satış: 5.603,00

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 11.089,00

Tam altın satış: 11.155,00

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış: 11.325,00

Cumhuriyet altını satış: 11.496,00

ATA ALTIN NE KADAR?

Ata altın alış: 11.384,00

Ata altın satış: 11.451,00

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN