Dereden altın fışkırıyor! Her gün 10 gram…Altın avcıları duymasın

Dereden altın fışkırıyor! Her gün 10 gram…Altın avcıları duymasın

Altın avcılarının kulağına gitmesin! O ilimizdeki dereden adeta altın akıyor. Her kazıdan en az 10 gram altın bulunuyor. Altının bu kadar değerli olduğu bir dönemde altına ev sahipliği yapan bu topraklar altın kadar değerli…

Son zamanlarda altın fiyatlarındaki yükseliş, yatırımcıların en çok da altına yönelmesine neden oldu. Dolayısıyla her zaman kıymetli olan altın günümüzde çok daha büyük bir öneme sahip. Bu ilimizde ise dereden resmen altın fışkırıyor. Görenler şaşkın, duyanlar inanamıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Karabük’te yaşayan İsmail Uslu, Zonguldak Alaplı-Yığılca arasındaki dere boyunca, çamura, toprağa aldırış etmeden altın arıyor. Bu işi hobi olarak yaklaşık 2 yıldır yapan Uslu, haftada en az 10 gram altın buluyor.

altin.jpg

DERE YATAKLARINDA ALTIN ARIYOR

Karabük’ten Zonguldak’a bu iş için gelen 68 yaşındaki vatandaş, konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Kahvede vakit öldürmek yerine Karabük’ten Zonguldak’a geldiğini ve bu işi yaptığını söyleyen Uslu, "Yaklaşık 2 yıldır bu işi yapıyorum. İlerleyen yaşıma rağmen avcılık yapıp hayvanlara zarar vermiyorum. Kahvede vakit öldürmek yerine boş zamanlarımı akarsu, dere kenarlarında değerlendirip buralarda değerli taç, altın tozu, tarihi dokuya zarar vermeden bu tip araştırma içerisinde geçirmekteyim. Umut arayan insanlara derim ki, hafta sonunda en azından gidin dere kenarlarında balığınızı yiyin, temiz havada çayınızı için araştırın. Size lazım olan bir kürek bir eleme işin alt tarafı. Ben öyle başladım ve iki yıldır yaklaşık devam ediyorum. Bu altın doğada her yerde bulunuyor. Sadece aramasını ve yerini bileceksin" dedi.

altin2.jpg

Dere yatağında altın arayan Uslu, bu işi yapmak için pahalı ekipmanlara gerek olmadığını ve bu işe hobi olarak başladığını belirtti.

altin3.jpg

Öte yandan dere yataklarında altın arayan kişilerin tam kaynağına denk geldikleri zaman haftada 10-13 gram altın bulabildiklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN