Gram altın biriktirenler bayramda dört köşe oldu: Altın bayram tatili dinlemedi! Ons ve gram altında yeni rekor

Gram altın biriktirenler bayramda dört köşe oldu: Altın bayram tatili dinlemedi! Ons ve gram altında yeni rekor

Altındaki hareketlenmeler hız kesmeden devam ederken altın yatırımcıları bayramda bile dört köşe oldu. Ons ve gram altında yeni rekor altın yatırımcılarını sevindirirken altın borcu olanlar ise büyük bir derdin içine soktu.

Fiyatları son zamanlarda ciddi yükselişler gösteriyor. Öyle ki gram altın bir süredir 2000 TL’nin üzerinde, çeyrek altın ise 4000 TL civarında seyrediyor. Bu durum altın yatırımcıları için oldukça sevindirici olsa da altın borcu olanlar için pek de iyi karşılanmıyor. Şimdiyse bayram nedeniyle çok hareketlenme olmayacağı düşünülen altında yeni bir rekor haberi daha geldi. İşte detaylar…

Bayram tatili süresince altın fiyatları dur durak bilmeden yükselmeye devam etti. Global jeopolitik risklerin artması ve "güvenli liman" algısı altın fiyatlarını yeni zirvelere taşıdı. Ons altın 2,400 dolar, gram altın ise 2,493 TL'ye ulaşarak rekor kırdı. Uzmanlar, bu yükselişin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini belirtiyor.

altin.jpg

ALTININ GÜVENLİ LİMAN OLARAK DEĞERİ ARTIYOR

Dünyada artan savaş ve gerginlikler, yatırımcıları güvenli liman olarak kabul edilen altına yönlendiriyor. Spot ons altın 2,400 dolarla rekor kırarken, vadeli ons altın 2,405 dolara çıkarak yükselişini sürdürdü. Çeyrek altın fiyatı 4,505 TL, Cumhuriyet altını ise 17,285 TL'den işlem görüyor.

YILBAŞINDAN BU YANA ALTIN FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

2024 yılının başından itibaren dolar bazında ons altın fiyatları yüzde 16, TL cinsi gram altın fiyatları ise yüzde 27 arttı. Analistler, ons altın için 2,400 dolar seviyesinin direnç, 2,350 ve 2,300 doların ise destek konumunda olduğunu ifade ediyor.

altin2.jpg

KÜRESEL PİYASALARDA ALTIN

Reuters haber ajansının raporuna göre, altın fiyatlarındaki artış jeopolitik gerilimler ve merkez bankalarının altın alımları ile destekleniyor. ABD'den gelen güçlü ekonomik veriler, altının çekiciliğini azaltmıyor. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirimlerine haziran ayında başlayacağını duyurması, altın fiyatları için ek bir destek unsuru oldu.

altin4.jpg

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Singapur merkezli analistler, altın fiyatlarının önümüzdeki iki ay içinde daha da artmasını bekliyor. Gümüş fiyatlarının da altın fiyatlarındaki artışa paralel olarak yükselmesi öngörülüyor. Gümüşün ons fiyatı bugün yüzde 1'lik bir artışla 28,75 dolara yükselerek Şubat 2021'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Bu dönemde altın yatırımcıları için dört köşe olan bayram, altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasıyla daha da tatlı geçti. Uzmanlar, yatırımcılara piyasaları yakından takip etmelerini ve kararlarını dikkatle değerlendirmelerini öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN