Gram altın/ dolara müdahale yolda! O tarihte piyasalar yangın yer

Gram altın/ dolara müdahale yolda! O tarihte piyasalar yangın yer

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasalarda hareketli günler yaşanırken doların gerçek değerinden bahsederek yatırımcılara uyarılarda bulundu. ABD’deki faiz indirimi beklentilerine işaret eden Geçer, gram altının yeni seviyelerine ulaşabileceğini belirtti.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yatırımcıları uyaran Selçuk Geçer, doların TL karşısındaki gerçek değerinin 50 lira olduğunu ifade etti. Avrupa Merkez Bankası’nın olası bir geri çekilmesi durumunda doların 32-34 lira aralığında seyredebileceğine dikkat çeken Geçer, piyasada doların kıtlık yaşanabileceğini ve fiyatların artabileceğini vurguladı.

img-4176.jpeg

Geçer, dolar ve gram altının piyasada tutunmasının zor olduğunu belirterek, Avrupa Merkez Bankası’nın hamle yapması durumunda altının onsunda geri çekilme olabileceğini söyledi. Uzun vadede 2.500-3.000 dolar seviyelerini beklediğini dile getiren Geçer, Türkiye’de gram altının fiyatının da 4.000-5.000 lira aralığına çıkabileceğini öngördü.

Faiz indirimlerinin bu rakamları daha da artırabileceğini belirten Selçuk Geçer, doların 50 lira seviyelerine gelebileceğini ve gram altının 5.000 lira üzerine çıkabileceğini ifade etti. Yatırımcılara tüyo veren Geçer, doların bugünkü değerinin zaten 50 lira olduğunu ve baskılanarak bu seviyelere getirildiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN