Gram altın sahiplerinin ellerini ayaklarını titretecek tahmin! İslam Memiş altının üzerine benzin dökülecek tarihi açıkladı

Gram altın sahiplerinin ellerini ayaklarını titretecek tahmin! İslam Memiş altının üzerine benzin dökülecek tarihi açıkladı

Altın ve döviz piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, yaklaşan haftada altın fiyatlarındaki kritik değişimleri vurgulayarak, emtia piyasasındaki dalgalanmalar için "Dananın kuyruğu kopacak" yorumunu yaptı. Memiş, yatırımcılara pazartesi gününe odaklanmalarını önerdi.

Fed'in tutanaklarının ortaya çıkması sonucunda ons altın, aylardır ilk defa 1890 doların altına indi. Gram altın ve çeyrek konularında da kayda değer geri çekilmeler görüldü.

ALTIN FİYATLARINDA DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Türkiye sınırları içinde altın değerlendirmeleri, milyonlarca insan tarafından büyük bir dikkatle izlenirken, İslam Memiş, YouTube platformundaki yayınında "Dananın kuyruğu kopacak" başlığını seçerek yakın haftalarda altın piyasalarında devasa hareketlerin meydana geleceğini ifade etti.

Haftanın kapanış oturumunda azalan altın fiyatları üzerine yaptığı değerlendirmede, Memiş, yılın final düşüşünün ve direnç noktasının geçmişte kaldığını hatırlatarak yaklaşan haftalarda artış eğiliminin başlayacağını dile getirdi.

İşte Memiş'ten gelen başlıca açıklamalar...

"Birkaç ay önce altın cephesinde büyük bir artış bekleniyordu, fakat uzun bir bekleyişin sonunda ons kısmında 1900 doların altındaki düşüşler, altın sahiplerinde derin bir hayal kırıklığı yarattı.

2-003.jpg

ALTIN FİYATLARININ AZALMASINA SEBEP OLAN ÜÇ FAKTÖR

Tabii ki bu azalmaların esasında üç sebep bulunmaktadır. İlk olarak, ABD'nin Merkez Bankası (Fed) son toplantıda yayınladığı notlarının ardından uluslararası arenada, Fed'in Eylül ayındaki toplantısında faiz artırımına gideceği konusundaki beklentilerin yüzde 50 seviyesine ulaşması.

İkinci önemli etken, Uzak Asya pazarlarından, özellikle Çin'e dair ekonomik verilerde gizli. Çin'de birçok inşaat firmasının iflas sınırına gelmesinin akabinde, global arenalar, Çin hükümetinin bu duruma nasıl tepki vereceğini kestirmeye çalışıyor ve şu an için piyasalarda "Pozisyon alalım mı, neler olacak gözlemleyelim" düşüncesi hakim.

Ve altın fiyatlarını dramatik şekilde düşüren son faktör, dolar endeksinin 100 rakamını aşmasıdır. Bu, dolar karşısında yatırım yapılan araçlarda yoğun baskılar gözlemlediğimiz anlamına gelir ve bu baskıların en başında da emtialar bulunmaktadır.

ALTINDA YÜKSELİŞ RÜZGARI PAZARTESİ İTİBARİYLE BAŞLIYOR

Gelecek hafta ons altında bir yükselme öngörüyorum. İlk etapta 1930 dolar, ardından 1960 ve nihayet 2000 doların test edileceğini belirtmek istiyorum. Altın fiyatlarında ana hareketin Eylül'de mi yoksa Ekim'de mi gerçekleşeceğini kimse kesin olarak bilemez, ancak şu kesin ki, yıl sonuna kadar burada muazzam bir potansiyel mevcut ve her gün bu fırsatın kaçırılma riski artıyor.

Dolarınız varsa, uzun süre önce söylediğim bir konu var. Yabancı dövizde mi kalmak istersiniz, o zaman doğru seçenek dolar değil Euro'dur. Emtia cephesine mi geçmek istiyorsunuz? Önümüzdeki hafta, yılın son altın ve gümüş alma fırsatı olabilir. Şu an elimde dolar olsaydı, kesinlikle gümüş alırdım.

GRAM ALTINDA MAKAS ARALIĞI KAPANMAYACAK

Gram altınla ilgili konuda ise söylediklerimizin aksine bir gelişme var. Altın, referans fiyatın üzerinde azalsa da serbest piyasada 1705-1710 liradan alıcı bulmaya devam ediyor. Yani referans oranıyla arasındaki fark 60 lira civarında ve daha önce de belirttiğim gibi bu duruma alışmak zorundasınız çünkü bu fark kapanmayacak.

Seçim öncesi bir üçlü oran durumu vardı ve bu normalleşmişti, ancak gram altın üretimi ile ilgili kotalar ve kısıtlamalar sonrası işçilik maliyetlerinin fiziki yüzeye yansımama olasılığı bulunmamaktadır. Gram altında en az 50 liralık bir makas sürekli olarak mevcut olacak, ve ilerleyen dönemlerde bu rakam daha da artacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN