Gram altında şok tahmin: Ünlü ekonomist nabızları yükseltecek yeni rakamı açıkladı!

Gram altında şok tahmin: Ünlü ekonomist nabızları yükseltecek yeni rakamı açıkladı!

Gram altında son haftalarda ciddi artışlar yaşanırken altın sürekli kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. Öte yandan ekonomistler ise altının geleceğine ilişkin önemli tahminlerde bulunuyor. BU kapsamda gram altında şok tahmin o isimden geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Altın fiyatları yeni haftanın ilk gününü yine kendi rekorunu kırarak açtı. Hem ons altın fiyatları hem de gram altın fiyatlarında ciddi yükselişler söz konusu iken Cumhuriyet altın 18 bin lira seviyelerine dayandı. Bu kapsamda ünlü ekonomist Mert Başaran altının geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte ünlü ismin açıklamaları…

altin-001.jpg

EKONOMİST MERT BAŞARAN ANLATTI

Mynet'te yer alan bilgilere göre, altın fiyatları haftanın ilk gününde de rekor bir seviyeyle açılış yaptı. Öyle ki çeyrek altın fiyatları 4 bin lirayı aştı. Ons altın ise 2180 doların üzerine çıktı. Bu hafta ise ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliğini korurken altın fiyatları gözünü yarın açıklanacak ABD enflasyon rakamlarına çevrildi.

altin-002.jpg

Rekor seviyeler devam ederken ünlü ekonomist Mert Başaran, ons altın fiyatlarında yüzde 5 düşüş yaşansa bile bu düşüşün dolar/TL ile telafi edilebileceği dolayısıyla da gram altında düşüşlerin yaşanacağını ifade etti. Başaran, “Altın biraz durmanız gereken bir yer. En azından seçimden sonraki 1 aya kadar altında biraz durmanız lazım” dedi.

altin2-001.jpg

Altının gram fiyatının 3000 TL’yi görme ihtimali olduğunu söyleyen Ekonomist Başaran, “Şu anda baktığınızda yüzde 40 bir getirisi kalmış. Bu yüzde 40 getiri de çok olası. Yani 3.000 TL olmaması için bir sebep görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN