Gram altında tarihi rekor

Gram altında tarihi rekor

Ons altın fiyatı, aralıksız yükselişini 5'inci gününe taşırken, gram altın fiyatı ise tarihi rekor seviyesini yeniledi. Yeni rekorla birlikte gram altın, güne 2 bin 20 Türk Lirası civarında başladı

Ons altın fiyatları, zayıf dolar ve güvenli varlıklara olan talebin artmasıyla birlikte, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı toplantı tutanakları öncesinde beşinci işlem gününde üst üste yükselişini sürdürdü.

Altın fiyatları, 2 bin 32 dolara kadar yükselerek gün içinde önemli bir direnç seviyesini aşarak değer kazandı ve saat 09.12 itibarıyla yüzde 0,30 primle 2 bin 30 dolardan işlem gördü.

REKOR GELDİ

Ons altın ve dolar/TL'deki artış eğilimi, gram altının da değer kazanmasını sağladı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasına neden oldu. Ons altın ve dolar/TL'deki yükselişle değer kazancını sürdüren gram altın, tüm zamanların en yüksek seviyesini 2 bin 20 liraya taşıdı. Gram altın, şu dakikalarda ise yüzde 0,34 primle 2 bin 19 dolardan alıcı buluyor.

Küresel piyasalarda yaşanan belirsizlikler ve yatırımcıların güvenli liman arayışları, ons altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklemeye devam ediyor. ABD Merkez Bankası'nın politika yapıcılarının bugün açıklayacağı tutanaklar, piyasalarda önemli bir olay olarak takip ediliyor ve bu durum altın fiyatları üzerindeki etkiyi artırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN