Gram altında ters köşe! İslam Memiş düşüşleri değerlendirdi: Yatırımcıların yaptığı büyük hata...

Gram altında ters köşe! İslam Memiş düşüşleri değerlendirdi: Yatırımcıların yaptığı büyük hata...

Yatırımcıların merakla beklediği gram altın değerlendirmesi İslam Memiş'ten geldi. Piyasanın güvenilir ekonomisti İslam Memiş, yatırımcıların yaptığı büyük hatanın altını çizerek uyardı. İşte o uyarılar...

Finans Analisti İslam Memiş, piyasada yaşanan düşüşlere gündeminde yer verdi. Değerlendirmelerde bulunan Memiş, gram altın yatırımcısının hatasından bahsetti. Yeni yol haritası çizerek tahminlerini de açıkladı.

BORSA DİRENCİ KIRAMADI

Altın ve gümüş piyasasında yaşanan düşüşlerin ardından ilk açıklama Ekonomist İslam Memiş'ten geldi. İslam Memiş açıklamalarına Borsa İstanbul ile başladı. 9223 puana yükselen borsanın beklenen 9400 direncini kıramadığını söyleyerek, "Bayat balık gibi yoluna devam ediyor Borsa İstanbul 100 endeksi" sözlerini kullandı.

foykdikxmaamb7s-p2ut-cover.webp

DOLAR MÜDAHALEYE HAZIR

Borsa açıklamasının ardından dolar kurunu işaret eden Memiş, 32,60 - 32,70 seviyelerinde olduğunu belirterek 1 liralık makas aralığına dikkat çekti. Yükselişlerin yavaşladığını, düşüşlerin ise kalıcı olmadığını vurguladı. TCMB'yi işaret eden Memiş, müdahaleye hazır bir şekilde bekleyeceğini söyleyerek, "Seçimlerden sonra bakalım nasıl bir politika izleyeceğiz" sözlerini paylaştı.

slam-memisten-altin-tavsiye-hemen-bunu-yapin-cok-kazanacaksiniz.jpg

GAZA GELMEYİN, ALMAYIN!

Altın fiyatlarındaki hareketlilikten bahseden Memiş, ons altının 2174 dolarda olduğunu, geçtiğimiz gün 2223 dolara kadar yükselip ardından 2162 dolara kadar gerilediğinden bahsetti. Ons altın bir günde 100 dolarlık satış görülürken, uyarılarda bulundu. Yatırımcıyı 'Gaza gelmeyin, almayın, uzak durun" diyerek uyaran Memiş, ciddi bir düşüş olduğunu söyledi. Ons altın tarafında 61 dolarlık düşüşe dikkat çekti.

slam-memis-8.jpg

BİR GÜNDE 100 LİRA GERİLEDİ

Yatırımcıların merakla beklediği gram altın değerlendirmesi de paylaşıldı. Gram altın için 2300 TL'yi işaret ettiklerini söyleyen Memiş, Kapalıçarşı'da 2472 lira olduğunu belirtti. Gram altın geçtiğimiz gün 2548 TL'ye kadar yükselirken, serbesty piyasada 2447 TL'ye kadar gerileme kaydetti. İslam Memiş gram altın konusunda, "Almayın, uzak durun çağrılarım var. Bir günde 101 lira geriledi gram altın. Bangır bangır mesajlar paylaştım. Altın düştü, altın almak isteyen buyurun sahne sizin dedim. Yine orta ve uzun vadede 3000 ve üzerindeki rakamları bekliyoruz. Her düşüş alım fırsatı, hem ons hem gram bazında yükselişler bitmedi" uyarısını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN