Gübre desteği bekleyen çiftçiye haber geldi! Cumhurbaşkanı tarihi verdi: Gübre destekleri yatırılıyor

Gübre desteği bekleyen çiftçiye haber geldi! Cumhurbaşkanı tarihi verdi: Gübre destekleri yatırılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca çiftçinin merakla beklediği açıklamayı yaptı. 5 Eylül'de tüm kararlar netleşti, mazot ve gübre desteği ödemeleri o tarihte yapılacak. İşte mazot gübre desteği hakkında ki tüm detaylar…

Çiftçilerin dört gözle beklediği mazot ve gübre desteği için son açıklamalar yakından takip ediliyor. 5 Eylül 2023 tarihinde toplanan kabine toplantısının ardından tüm detaylarda belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere ödenen mazot desteği için o tarihi işaret etti. 2024 Mart ayında yatırılması gereken ödemeler için yeni tarih belli oldu. İşte mazot gübre desteği hakkında ki tüm detaylar…

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİNDEN SEVİNDİREN AÇIKLAMA

5 Eylül 2023 tarihinde kabineyi bir araya toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından çiftçilere müjdeyi verdi. 2024 yılı Mart ayında ödenmesi planlanan buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik üreticilerinin mazot ve gübre desteğinin 2023 Ekim ayında yapılacağı belirtildi. Ödemelerin Ziraat hesaplarına tanımlanacağını belirten Başkan Erdoğan, toplam 11,5 milyar liralık destek sağlanacağını vurguladı.

ciftci-destek-paketi.jpg

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

2023 yılı kapsamında ürün başına verilecek mazot desteği için rakamlarda belli oldu. Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 75 TL mazot desteği desteği sağlanırken 46 TL gübre desteği verilecek. Belirlenen ürünler kapsamında gübre ve mazot desteği toplamda dekar başına 121 TL olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN