Gübre fiyatları yeniden şahlandı! Nisan ayı ile birlikte zamlar başladı... Üre, DAP, Can, Amonyum Sülfat gübre fiyatları!

Gübre fiyatları yeniden şahlandı! Nisan ayı ile birlikte zamlar başladı... Üre, DAP, Can, Amonyum Sülfat gübre fiyatları!

Son zamanlarda en çok zamlanan ürünlerden birisi olan gübre fiyatlarında Nisan ayı zammı geldi. Geçtiğimiz gün itibariyle zamlanan gübre fiyat listesi yeniden güncellendi. Çiftçilere isyan ettiren zamlar nisan ayında da devam ediyor. Peki gübre fiyatları gelen zam ile birlikte ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

GÜBRE FİYATLARINA ZAM GELDİ!

Gübre fiyatlarında yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Neredeyse her hafta zamlanan gübre fiyatları nisan ayı ile birlikte yeniden zamlandı. 2022 yılının başlarından itibaren zamlanmaya başlayan gübre fiyatları çiftçilerin canını sıkmaya başladı. 2022 yılında gelen zamlar ile birlikte üretim konusunda çiftçi vatandaşlar ciddi sorunlar ve zorluklar çekti. Gübre fiyatlarında yapılan zamlar ile birlikte tarlasına yeterli miktarda gübre veremeyen çiftçi vatandaşların mahsulleri verimsiz oldu. Gübre fiyatlarında yaşanan dalgalanma ile birlikte yaşanılan zamlı süreç market, manav ve pazar fiyatlarına da yansıdı. Tarladan çıkan ürünlerin verimsiz olmasıyla birlikte market, pazar ve manavlarda hem verimsiz hem de pahalı ürünler satışa çıkarıldı.

adobestock-180912445-scaled.jpeg

GÜBRE FİYATLARINDA YENİ ZAM

Pazar, manav ve marketlerde yer alan ürünlerde yaşanan zamlı süreç ise vatandaşa yansıdı. Zincirleme bir şekilde yaşanan verimsizlik ile zamlanan ürünler vatandaşın omuzuna yük olarak bindi.

2023 yılı ile birlikte gübre fiyatlarında yaşanan değişiklikler tüm hızıyla devam ediyor. Gübre fiyatlarındaki sürekli olarak yapılan değişiklikler ile birlikte kısa bir süre önce yeniden değişiklik geldi. 9 Nisan 2023 tarihi itibariyle güncellenen fiyat listesi paylaşıldı.

ticari-urunler-ve-tarim.jpg

GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI!

2023 yılının nisan ayı ile birlikte yapılan güncelleme ile birlikte gübre fiyatlarının listesi şu şekilde;

Üre gübresi 9 bin 500 lira ile 10 bin 500 lira arasında

DAP gübrenin satış fiyatı 14 bin 500 lira ile 15 bin 500 lira arasında

Kompoze gübrelerden 15.15.15’in fiyatı 11 bin 750 lira ile 12 bin lira arasında

20.20.0+ZN’nin fiyatı ise ise 10 bin 500 lira ile 11 bin lira arasında

A. Sülfat ise 5 bin 100 lira ile 6 bin lira arasında bulunuyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN