Günde 2 ton toplanıyor, 81 ile satılıyor! Hem şifa hem para kaynağı

Günde 2 ton toplanıyor, 81 ile satılıyor! Hem şifa hem para kaynağı

Doğu Anadolu bölgesinde yetişen ve Türkiye'nin birçok bölgesine satışı yapılan o ürün, bölge halkının ana geçim kaynağı haline geldi. Günde yaklaşık 2 ton toplanan ürüne olan talep ise gün geçtikçe artıyor. İşte, Doğu Anadolu'nun göz bebeği o ürün...

Türkiye'nin birçok bölgesi verimli topraklarıyla ön plana çıkarak, bizlere çeşit çeşit ürün sunuyor. Bu verimli toprakların başında da Doğu Anadolu bölgesi geliyor.

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yetişen bu ürün de hem sağlık açısından birçok fayda sağlıyor hem de bölge halkının ana geçim kaynağı oluyor.

14-asil-1.jpg

SABAHIN İLK IŞIKLARINDA MESAİLERİ BAŞLIYOR

Karaağaç Köyü sakinleri, her gün sabahın ilk ışıklarında yola çıkarak tarlaya gidiyor ve traktörle sürülen tarlalardan çıkan meyan köklerini topluyor. Toplanan meyan kökleri ise Adana, Hatay ve Mersin'deki tüccarlara satılıyor.

GÜNDE 2 TON TOPLANIYOR

Bölgede neredeyse 40 yılını bu işe adamış ve geçimini bu şekilde sağlayan Hasasedin Duygu, 15 işçi çalıştırdığı tarlasında günlük ortalama 2 ton meyan kökü toplandığı bilgisini verdi. Meyan kökünün sağlık açısından faydalarına değinen Duygu, şu ifadeleri kullandı:

14-2.jpg

"Meyan kökü ilaç sanayisinde kullanılıyor. Hemen her ilaçta katkı maddesi olarak kullanılıyor. Çay ve şurup gibi işlerde de yoğunlukta kullanılıyor. Ben günde burada 15 tane işçi çalıştırıyorum. Günde ortalama 2 ton meyan kökü çıkarıyoruz.

Şu an hava sıcak asıl işlerimiz hava biraz daha soğuduğunda başlayacak. 11’inci ayın başlarına kadar meyan kökü çıkarıyoruz. Topladığımız kökleri yaş olarak gönderiyoruz. Fabrika kendi ihtiyacına göre kullanıyor. Burada çalışan çocuklar da aile ekonomisine katkıda bulunuyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN