Güvenli liman sallanıyor! Yatırımcının kabusu gerçek olacak: O rakama kadar düşebilir

Güvenli liman sallanıyor! Yatırımcının kabusu gerçek olacak: O rakama kadar düşebilir

ABD enflasyon verileri ile FED’in politika duruşu altın fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Çin ve Hindistan’ın talep artışı piyasayı canlandırırken, uzmanlardan da gelecek dönemle ilgili tahminler gelmeye başladı…

Altın fiyatlarında uzun zamandır ilginç bir fiyatlanma yaşanıyor. Uzmanlar ise bu durumu jeopolitik riskler ve merkez bankalarının artan altın alımları ile ilişkilendiriyor. Özellikle Çin ile Hindistan gibi Uzak Doğu ülkelerinin altın talebinde belli bir artış gözlemleniyor.

UZUN VADEDE DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ OLUŞTU

Halk TV’de yer alan habere göre, son zamanlarda altın fiyatları 2.280-300 bandında ilerliyor ve bir düşüş beklentisi de oluşuyor. Fakat altın, beklenen düşüşe geçmeyebilir ve 2.200 hatta 2.180 dolar seviyesine gerileyebilir. Uzun vadede bakıldığında ise altın fiyatlarında 100-150 dolarlık bir düşüş beklentisi var.

gram-altin-1.jpg

UZMAN İSİM BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Gökay Tuğsavrol’a göre, piyasada sular durulmuş gibi duruyor. Fakat yatırımcılar için alım fırsatları olabileceğini düşünüyor. Uzun vadede ise ons altın için 2.550-2.600 dolar bandı bekleniyor.

Uzmanların ortak görüşü ise yıl sonuna doğru gram altının 3.000 lirayı görmesi yönünde. Fakat ABD’nin enflasyon verileri, FED’in politika duruşunu belirleyecek ve altın fiyatlarının değişmesine yol açabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN