Haftanın ilk gününde piyasalarda hareketlilik

Haftanın ilk gününde piyasalarda hareketlilik

Dolar ve euro haftanın ilk gününde merak konusuyken dolar yükseliş eğilimini koruyor. Dolar günü, 29,27 lirayla açarken euro ise haftanın ilk gününe 32,24 lirayla 'merhaba' dedi.

14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen seçimler sonrasında yatırım araçlarındaki artışın önüne geçilemedi. Aradan yaklaşık olarak yedi ay geçmesine rağmen dolar ve eurodaki yükselişin de önüne geçilemiyor. Seçimlerden bir gün önce dolar 20 liranın altındayken euro ise seçim günü 21,5 lira olarak satışa sunuluyordu.

28 Mayıs günü seçimlerin son bulmasıyla birlikte ani bir şekilde yükselişe geçen dolar bir hafta için 23 lirayı, euro ise 25 liranın üzerini test etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) altı ay boyunca gerçekleştirdiği faiz artırımlarıyla birlikte dolar da euro da 30 lirayı aştı.

BUGÜN DOLAR VE EURO NE KADAR?

Dolar, haftanın ilk işlem gününe 29,22 liranın üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda ilerleyerek 29,27 liradan işleme geçiyor.

Euro ise aynı dakikalarda 32,24 lira ile hafif düşüş gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN