Hak-İş'ten 'asgari ücrete ara zam' açıklaması

Hak-İş'ten 'asgari ücrete ara zam' açıklaması

Ekonomideki yaşanan gelişmeler, TL'deki değer kaybı ve vatandaşların alım gücünün her geçen gün azalmasıyla asgari ücrette ara zammın bu sene olup olmayacağı tartışılıyor. HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, ara zamma ilişkin "Temmuz ayındaki şartlara göre hem Sayın Bakanla hem de kamuoyundaki diğer aktörlerle konunun görüşülmesi gerekmekte" dedi.

Türkiye'de her geçen gün yaşanan ekonomik gelişmelere göre Türk Lirası değer kaybediyor ve vatandaşların alım gücünde düşüş meydana geliyor. Her sene yılbaşında belirlenen asgari ücret, pahalılık karşısında eriyor.

1kapak.jpg

İlk defa 2022'de ara zam uygulamasıyla yıl içinde değeri sert bir şekilde düşen asgari ücrete ara zam uygulanarak fark kapatılmaya çalışıldı. Son olarak 2023 Temmuz ayında uygulanan ara zam, yeni yıldan itibaren artık tekrarlanmayacağı yetkili makamlar tarafından açıklanmıştı.

HAK-İŞ: ŞARTLARA GÖRE KONUŞULMALI

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücrette ara zam uygulamasına ilişkin soruları yanıtladı.

1kapak-001.jpg

Sene başında belirlenen asgari ücretin ‘2024 yılı için sadece 1 seferlik belirlenmesi’ hakkında konuşan Arslan, asgari ücrette ara zammın yapılması için enflasyondaki yükselişe bakılması gerektiğini kaydetti.

Arslan, “Eğer enflasyondaki bu yükseliş ve fiyatlardaki bu artış söz konusu olursa doğal olarak bu tartışmalar hızlanacaktır. Temmuz ayına geldiğimiz zaman da tablo önümüzde olacaktır. O zamanki şartlara göre hem Sayın Bakanla hem de kamuoyundaki diğer aktörlerle konunun görüşülmesi gerekmekte. Tabii bir asgari ücret tespit komisyonunun bir tarafı olmadığımız için bizden ziyade asgari ücret tespit komisyonunun üyeleri olan işçi, işveren ve hükümetin bu konuda ortak bir tavır geliştirmesi gerekiyor. Burada işin püf noktası şu; Asgari ücret tespit komisyonunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantıya çağırıyor. Dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı burada belirleyici olacak. Bakanlığın o zamanki tavrına göre biz de kendi düşüncelerimizi ortaya koyacağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN