Halk ekmekte boşuna sıra beklemeyin! Tarım Kredide ekmek artık 4 lira: Türkiye'de en ucuz ekmeği o Büyükşehir yiyecek

Halk ekmekte boşuna sıra beklemeyin! Tarım Kredide ekmek artık 4 lira: Türkiye'de en ucuz ekmeği o Büyükşehir yiyecek

Halk ekmekte sıra bekleyenler artık Tarım Kredi'de sıraya girecek. Ekmek fiyatları Tarım Kredi marketlerinde 4 liradan satılacak. Türkiye'de en ucuz ekmek o büyükşehirde satılacak. İşte tüm detaylar...

Yeni yılda zam fırtınası ekmek fiyatlarını da etkiledi. Akaryakıt fiyatlarına gelen zam ve maliyetteki artışın ardından zamlar gelmeye devam ediyor. İl il güncellenen ekmek fiyatlarında o büyükşehirden cevap gecikmedi. Alınan kararla beraber halk ekmekten bile daha ucuza satılacak.

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ EKMEĞİ

Ekmek fiyatlarındaki müjdeli haber Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Yakutiye ilçesinden geldi. Bir sosyal tesiste açılan "Türkiye'nin en ucuz ekmeği Erzurum'da" sloganıyla duyuruldu. Büyükeşhir Belediyesi Halk Ekmek ve Tarım kredi Kooperatifleri Bölge Birliği kapsamında imzalar atıldı. Bu imzalarla beraber Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde ekmek 4 liradan satılacak.

resized-be324-06a4e3cdd39eea1d2cb1a-anur.jpg

EKMEĞİN FİYATI 4 LİRA OLACAK

Erzurum halkına müjdeli haber Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den geldi. Konuya dair yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara birçok noktada imkanlar sunduğunu duyurdu. Ekmek fiyattaki zamlara dikkat çekerek, ekmeklerin sofrasına en uygun şekilde sunulacağını belirtti.

Sekmen, kurulan fırında 22 çeşit olmak üzere 100 bin ekmek üretimi yapıldığını dile getirdi. Ekmeklerin yıl sonuna kadar 4 liradan satışı yapılacağını açıkladı. Çölyak hastaları için ise glutensiz ekmeği Ankara'dan getirttiğini ifade ederek, vatandaşların ihtiyacının karşılandığını ve üretimin yapıldığını söyledi.

s-b2b8836863979ec2c9335574e272c755dd68f846.webp

36 NOKTADAN SATIŞI UCUZ EKMEK SATIŞI

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürüyle görüşen Sekmen, ekmeklerin uygun fiyatlarda olması gerektiğini görüştü. Bu talep üzerine anlaşma yapılarak ekmeği 19'u Tarım Kredi Kooperatif marketi olmak üzere, 36 tane noktadan 100 bin halk ekmeği satışı başlayacak. Şehir merkezinde 500 - 600 bin seviyesinde bir ekmek tüketimi olduğunu söyleyerek, sadece bu miktarın yüzde 15-20'sinin karşılanacağı duyuruldu.

Yerel seçimler öncesinde ucuz ekmek uygulamasının ardından Sekmen, "Belediyemizin borcu 2 milyar lira, sadece benim dönemimde yapılan güneş santralini şimdi satsak hemen o borcu kapatırız. Biraz da Su ve Kanalizasyon İdaremizin borcu var ama onu İller Bankası ödüyor. Devlet Su İşlerine de geçmişten gelen barajın borcu var, onu da taksitle ödüyoruz. Şirketlerimizin borcu yok, devletimize vergi ve sigorta borcumuz yok. Geçen sene gerçekleşen bütçe 6,5 milyar lira." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN