Hasat başladı, yurt dışından talep arttı! 4 kilosundan tam 1 kiloluk salça... Fiyatı ise sadece 15 lira

Hasat başladı, yurt dışından talep arttı! 4 kilosundan tam 1 kiloluk salça... Fiyatı ise sadece 15 lira

Sağlık için birçok faydası olan o ürünün hasadı Bafra Ovası'nda başladı. Toplam 160 bin rekolte beklenen ürüne, dış pazarda da özellikle Bulgaristan ve Almanya büyük rağbet gösteriyor. İşte, hem verimi hem de pazar fiyatıyla dikkat çeken o ürün...

C vitamini bakımından güçlü bir idrar söktürücü olan ve vücuttaki toksinleri atarak, kan basıncını dengeleyen o sebzenin hasat zamanı geldi çattı. Pek çok tarım ürününe ev sahipliği yapan Samsun'un Bafra Ovası'nda o eşsiz sebze için 31 bin dekarlık alan ayrıldı.

YURT DIŞI İHRACATI BAŞLAYACAK

Bafra Ovası'nda kapya biber yetiştiriciliği hız kesmeden devam ediyor. Üreticiye yüksek verim sağlayan kapya biberler şimdilerde yurt dışı ihracatı için hazırlanıyor.

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Mayıs ayı içinde ekilen kapya biberimiz, ağustosta çıkmaya başladı. Biberleri Mersin, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Elazığ pazarına ağırlıklı olarak pazarlıyoruz. Yaklaşık 10 gün sonra da Almanya ile Bulgaristan'a ihracata başlayacağız." ifadelerini kullandı.

haber-2-1.jpg

TARLA FİYATI 15 LİRA

Türkiye'deki en iyi kapya biberini kendilerinin yetiştirdiğine dikkat çeken Aşçı, "Bafra Ovası'nda yetişen kapya biber, kilogram olarak 15 liradan tarlada alıcı buluyor. Ovada kapya biberin aralık ayına kadar hasadı yapılıyor." dedi.

Dönüm başına 5 ila 5,5 ton ürün alma hedefleri olduğunu söyleyen Aşçı, 160 bin ton rekolte beklentileri olduğunu da aktardı.

VERİMİ EN YÜKSEK KAPYA BİBER

Bölgede sebze ticaretiyle uğraşan Adem Yanık ise, "Bulgaristan'a ihracata başlayacağız, Bafra Ovası'ndan çıkan biberimizin kalitesi yüksek. Biberin kalınlığı Türkiye'de tektir. Dışarıda 5 kilogramdan 1 kilogram salça çıkarsa, buradan çıkan biberde 4 kilogramdan 1 kilogram salça çıkar." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN