Hatice Kolçak'tan gram altın tahmini geldi! Gram altında rekor tahmin: "O rakama yükseldiğinde satacağım!"

Hatice Kolçak'tan gram altın tahmini geldi! Gram altında rekor tahmin: "O rakama yükseldiğinde satacağım!"

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak'tan gram altına dair değerlendirmeler geldi. ABD'nin enflasyon verilerini duyurması ile birlikte yükselişe geçen ons altın fiyatı eşliğinde gram altın fiyatında da yükseliş görüldü. Yaşanan yükseliş ile birlikte Hatice Kolçak tarafından gram altına dair yeni tahminleri paylaşıldı. Peki gram altın fiyatı ne kadar olur? İşte tüm detaylar...

HATİCE KOLÇAK'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA!

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak tarafından gelen açıklamalar ile birlikte yatırımcılar harekete geçti. Açıklanan enflasyon verileri ile birlik ABD'de tüketici enflasyonu yüzde 5 olarak duyuruldu. ABD'de aylık olarak açıklanan enflasyon ise yüzde 0,1 olarak duyuruldu. Enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte altın fiyatları uçuşa geçti.

ABD'de aylık olarak yaşanan enflasyon tahminleri ile birlikte paralel olarak artış sonrasında 0,4 olurken yıllık çekirdek enflasyon yüzde 5,6 oranında artış gösterdi. Açıklanan veriler ile birlikte bankacılık sektöründe büyük bir kriz meydana geldi. Kriz ile birlikte güvenli yatırım olarak altına yönelen yatırımcı vatandaşlar ise altın fiyatlarının aniden yükseliş göstermesine neden oldu. Yaşanan olaylar ile birlikte ABD Merkez Bankası (FED) tarafından en az 1 kere daha faiz artırımına gidileceği ve daha sonrasında bekleneceği bilgisi kuvvetlendi.

ceyrek-ve-gram-altin-ne-kadar-oldu-17-ocak-2019-altin-fiyatlari-h673262-f1c7b.jpg

GRAM ALTIN FİYATI BEKLENTİNİN ALTINDA!

ABD tarafından açıklanan enflasyon verileri ile birlikte altın ve para piyasaları uzmanı ünlü ekonomist Hatice Kolçak dikkat çeken açıklamalar yaparak tahminlerini yatırımcılar ile paylaştı. Hatice Kolçak tarafından yapılan açıklama ile birlikte gram altının 1.220 TL seviyelerinde olduğunu belirterek destek seviyesi olduğunu açıkladı.

Orta ve uzun vade düşünenler için kasmaya gerek olmadığını vurguladı. Uzun vade bekleyenlerin alabileceğini belirterek altına eşlik eden gümüşün olduğunu hatırlattı. Gümüş ons fiyatının 26 dolar ile 27 dolar seviyelerinin önemine vurgu yaptı.

ceyrek-ve-gram-altin-ne-kadar-oldu-17-ocak-2019-altin-fiyatlari-h673262-f1c7b.jpg

"O FİYATA GELİNCE GRAM ALTINLARI SATACAĞIM!"

Altın ve gümüşte yükseliş trendine girildiğini söyleyen uzman isim Bitcoin için de bunu söylemenin mümkün olduğunu belirtti. Enflasyonun açıklanmasıyla birlikte altın fiyatlarının beklenen tepkiyi verdiğini belirterek ons altın fiyatının 2020 dolara kadar yükseldiğinin altını çizdi.

Gram fiyatlarının ise olması gereken yerlerden daha düşük olduğunu açıkladı. Gram altın fiyatları için 1.800 seviyelerini beklediğini belirten altın ve para piyasaları uzmanı ünlü ekonomist Hatice Kolçak damga vuran açıklamasını yaptı. Altın fiyatlarının 1.800 TL'ye gelmesiyle birlikte satış yapmayı düşündüğünü duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN