Havalar soğudu kombiler yandı! Doğalgaz ödemeleri için o tarih işaret edildi: 2.500 TL hesaplara yatırılacak

Havalar soğudu kombiler yandı! Doğalgaz ödemeleri için o tarih işaret edildi: 2.500 TL hesaplara yatırılacak

Havalar soğurken vatandaşlar da yavaş yavaş kombileri yakmaya başladı. Doğalgaz faturasını ödemekte zorlananlar hemen başvuru yapsın. O tarihte ödemeler hesaplara yatırılacak. İşte tüm detaylar…

Kış aylarında vatandaşın ödemekte zorlandığı doğalgaz faturalarına devlet desteği devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve geliri olmayan vatandaşlara sağlanan doğalgaz destek ödemesi hakkında araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Doğalgaz destek ödemelerinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. İşte tüm detaylar…

DOĞALGAZ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan doğalgaz destek ödemeleri için araştırmalar devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan ödemelerin hangi tarihte başlayacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlayan ödemeler kış boyu devam etti. Bu kapsamda ödemelerin yeniden Aralık 2023'te başlaması bekleniyor.

dogalgaz-fatura.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Doğalgaz destek ödemeleri için başvuruda bulunmak isteyen aileler e-devlet uygulaması üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilecek. Doğalgaz destek ödemeleri kapsamında ailelerden istenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Doğalgaz hattı bulunan il, ilçe ve mahallede ikamet ediyor olması,
  • Doğalgaz destek ödemesi kapsamında başvuruda bulunan kişilerin ikamet ettiği adreste faturalı ya da ön ödemeli seçeneklerde doğalgaz aboneliğinin bulunması şartları isteniyor.

Yukarıda belirtilen başvuru şartlarını sağlayan kişilerin başvuru işlemlerini tamamlaması ile birlikte değerlendirme sürecine alınacağı vurgulandı. Ailelerin muhtaç olduğunu belirlenmesi ile birlikte ödemelerden yararlanacak aktarıldı.

dogalgaz-2.jpg

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR?

Başvurular kapsamında ödemelerin haneye göre değişiklik göstereceği belirtiliyor. Doğalgaz destek ödemeleri kapsamında aileler 900 TL'den 2500 TL'ye kadar ödeme alabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN