Her sofrada yer alan o ürünleri satıyordu! Dev marka iflas bayraklarını çekti: Yüzlerce kişinin işine son verildi

Her sofrada yer alan o ürünleri satıyordu! Dev marka iflas bayraklarını çekti: Yüzlerce kişinin işine son verildi

Almanya kökenli olan ve Türkiye’de de ürünlerinin satışı yapılan dev marka iflas bayraklarını çekti. Cam üretimi yapan fabrikanın ürünleri her sofrada yer alıyordu ancak artık üretim durdu. İşte detaylar…

Almanya’nın tanınmış cam markası olan Ritzenhoff, ekonomik kriz karşısında ayakta kalamadı. Şirket, kendi kendini yönetme hakkı ile iflas başvurusu yaptı ve başvuru Arnsberg mahkemesince onaylandı.

ENERJİ VE HAMMADDE FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ŞİRKETİ ETKİLEDİ

Cam ürünleri üreten ve Türk sofralarında da ürünleri yer alan Ritzenhoff, iflasın nedenlerini şöyle açıkladı:

Enerji ve hammadde fiyatlarındaki artış, pandeminin iş yapma koşulları ve tedarik zincirleri üzerindeki olumsuz etkisi.

ritzenhoff-iflas-1.jpg

Federal Gazete’nin haberine göre, şirket 2019’da 67,4 milyon Euro ciro ve 0,26 milyon Euro kâr elde etmişti. Ancak 2020’de geliri 45,6 milyon Euro’ya geriledi ve 9,5 milyon Euro zarar etti. 2021’de ise 49,7 milyon Euro’luk satışa rağmen 6,5 milyon Euro zarar açıkladı.

Şirketin iflası, küresel ekonomik krizin etkisini gözler önüne seren son örnek olarak karşımıza çıkıyor. İflas bayraklarını çeken firmanın Almanya’da yaklaşık 400 çalışanı olduğu ve hepsinin işine son verileceği söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN