Herkesin en az bir kez yolu düşmüştür! Türkiye’nin 45 yıllık yapı marketi iflasın pençesinde!

Herkesin en az bir kez yolu düşmüştür! Türkiye’nin 45 yıllık yapı marketi iflasın pençesinde!

Türkiye'de herkesin en az bir kez yolunun düştüğü 45 yıllık dev yapı marketi iflasın pençesine takıldı. Borçlarını ödeyemeyen şirket konkordato talep ederken mahkeme 3 aylık geçici süre tanıdı. İşte tüm detaylar…

Türkiye'deki eski ve büyük yapı marketleri arasında yer alan Dostkar, borçlarını ödeyemeyince konkordato talebinde bulundu. Mahkeme tarafından verilen karar doğrultusunda şirketin mevcut durumunu düzeltebilmesi için 3 aylık geçici bir süre tanındı. 3 aylık süreç içerisinde şirketin akıbetinin ne olacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. İşte tüm detaylar…

BURSA'NIN DEV YAPI MARKETİ İFLASIN EŞİĞİNDE

Bursa merkezli 45 yıllık tarihi Yapı Market Dostkar, iflasın eşiğine gelen şirketler arasında adını yazdırdı. Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik kriz, pandemi süreci ile birlikte bölgesel çatışmalar şirketlerin fişini çekiyor. Uzun zamandır krizle baş etmeye çalışan Dostkar, tedarik zincirinin bozulması ve maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle konkordato kararına vardı.

dostkar.jpg

3 AYLIK SÜRE TANINDIĞI

Şirket konkordato talebinde bulunurken mahkeme Dostkar’ın borçlarını düzeltmesi için 3 aylık geçici süre tanıdı. Belirlenen süre içerisinde itiraz etme hakkına sahip olan şirketin geleceğine bir düzlüğe çıkartması durumunda süreci başarıyla tamamlayabileceği söyleniyor.

Türkiye ekonomisinin gitgide zayıflaması işletmeleri de sıkıntılı bir süreci zorluyor. Ekonomik sıkıntılarla baş edemeyen firmalar konkordato ve iflas kararına varırken sektörde her gün yeni bir şirket kötü haberi duyuruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN