Hissesini satan borsadan kaçıyor! Böylesi görülmedi... Bir günde o kadar kişi borsadan çıktı ki...

Hissesini satan borsadan kaçıyor! Böylesi görülmedi... Bir günde o kadar kişi borsadan çıktı ki...

Bu haber yatırımcıları yakından ilgilendiriyor. Son zamanlarda yatırımcılar için bir hayal kırıklığı yaratan borsada şu ana kadar böylesi görülmedi. Bir günde borsadan çıkan insan sayısı duyanları şaşkına çevirdi. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Borsa İstanbul’da yılın son haftasında büyük düşüşler yaşandı. Öyle ki borsadan çıkanların sayısı bir anda artarken yalnızca 25 Aralık tarihinde 435 bin kişi borsadan ayrıldı. Borsadaki bu durum yatırımcıyı paniğe sürüklerken geri çekilmeler yaşandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), borsadan çıkan kişi sayısını açıkladı.

800 BİN KİŞİDEN FAZLA DÜŞÜŞ

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından yapılan açıklamaya göre, pay senedi yatırımcı sayısında bir haftada 800 bin kişiyi aşan bir düşüş yaşandı. 29 Aralık ile biten haftada pay senedi yatırımcı sayısı, bir önceki haftaya göre 833 bin 119 kişi azalarak 8 milyon 486 bin 149'dan 7 milyon 653 bin 30'a düştü. Aynı hafta içerisinde pay senedi değeri de 10,13 trilyon TL'den 10,03 trilyon TL'ye geriledi. Sadece 25 Aralık Pazartesi günü bir günde 435 bin kişinin borsadan çekilmesi akıllarda soru işareti oluşturdu.

yeni-proje-001.jpg

Borsa İstanbul'daki bu düşüşün nedenleri arasında, yılın son çeyreğinde borsaya alternatif yatırım araçlarının güçlenmesi gösteriliyor. Özellikle yılın son haftasında, yabancı yatırımcıların Noel tatili nedeniyle Borsa İstanbul'da işlem yapmamaları, düşüşü tetikleyen önemli faktörlerden biri olarak belirtiliyor. Bu durum, borsada dalgalı bir seyir izlenmesine ve yatırımcı sayısında gözle görülür bir azalmaya neden olmuş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN