Huawei'den Tesla'ya rakip olacak elektrikli otomobil! Yarı fiyatına Tesla'dan daha iyisi...

Huawei'den Tesla'ya rakip olacak elektrikli otomobil! Yarı fiyatına Tesla'dan daha iyisi...

Elektrikli otomobil pazarından ısırık alan her üretici ardı ardına modeller çıkartıyor. Ancak bu EV çılgınlığı son dönemlerde öyle bir arttı ki artık telefon üreticileri de bu pazara girmek istiyor. Son dönemlerde en dikkat çeken marka ise Huawei'nin telefon ismi gibi piyasaya sunmaya hazırlandığı Luxeed S7 modeli oldu. Fiyatı ve özellikleri ile ciddi rakipleri olan Model S, Porsche Taycan ve Lucid Air modellerine kafa tutan bu araç ise şimdiden bekleme sıraları oluşturdu.

BARAN BEKİ | KARAR

Son dönemlerde otomobil üreticisi demeden herkesin çıkartmaya çalıştığı elektrikli otomobillere bir yenisi daha eklendi. Fakat bu seferki marka diğerlerinden daha iddialı.

Chery Automobile ile ortak olan ünlü telefon üreticisi Huawei, elektrikli sedanlarda kalite kontrol için örnek alınan Tesla Model S, Porsche Taycan ve Lucid Air gibi modellere rakip olacak olan Luxeed S7 modelini tanıttı. 800V mimarisine uygun geliştirilen Luxeed S7, gözlere hitap eden hoş tasarımıyla beraber 15 dakikalık bir şarjda 267 mil (430km) menzil sunabiliyor.

huaweiden-elektrikli-araba-geliyor.png

TESLA'NIN YARISI FİYATINDA

Telefon üreticisi Huawei Luxeed S7'nin farklı donanım isimlerini da aynen telefon gibi yapmış. Donanım isimleri sırasıyla şu şekilde; S7 Pro, S7 Max, S7 Max+, S7 Max RS. Donanım isimleri ise beklentilerinizi düşürmesin zira Luxeed S7, uzun menzilli versiyonunda (S7 Max+) Tesla Model S'in önüne geçerek 531 mil (855km) menzil sunuyor. Hem de yarı fiyatına ($45,000).

Luxeed S7'nin ön siparişleri geçtiğimiz günlerde başladı. Markaya göre 20.000 ön sipariş şimdiden verilmiş durumda. Teslimatların gelecek yıldan itibaren başlaması bekleniyor. Huawei-Chery ortaklığında geliştirilen bu otomobilde Huawei elektrik motorlarını, HarmonyOS 4 işletim sistemini, ADAS sürüş destek sistemleri, bilgi-eğlence sistemleri, ses sistemi gibi özellikleri sağlarken bataryalar ise birçok marka tarafından kullanılan CATL tarafından tedarik ediliyor.

huawei-luxeed-s7-donanim.png

DONANIMA GÖRE ÖZELLEŞTİRİLEBİLİYOR

Huawei'nin ilk elektrikli sedanı donanımına göre tasarımsal değişiklikler de geçiriyor. En üst model olan Max RS versiyonunda AWD (dört tekerlekten) çekiş sistemiyle beraber çift motor kullanılırken tasarımsal anlamda da Max RS diğer donanımlardan daha agresif görünüyor. Sportifliği ile dikkat çeken Max RS versiyonunda fiyat olarak 49,300 dolar gibi bir rakam ödemeniz gerekiyor ancak buna rağmen menzilden çok büyük ödün vermeyerek 630km menzile sahip olabilirsiniz. Haberde belirtilen menziller CLTC standartlarına göre yazılmıştır, gerçeği yansıtmayabilir.

Luxeed S7'nin diğer donanımları hakkında detaylı bilgiler bulunmazken alt versiyonlarda arkadan itişli ve tek motorlu bir sistem olacağı iddia ediliyor. Markadan yapılan açıklamalarda verilen bir başka bilgi ise giriş modeli olan Pro hariç tüm modellerde LiDAR sisteminin standart olarak geldiği belirtildi. Diğer donanımlar ve fiyatları şu şekilde:

Luxeed S7Menzil (CLTC)Fiyat
Pro550km (342 mil)$35,182
Max630km (392 mil)$40,816
Max+705km (438 mil)$45,042
Max RS855km (531 mil)$49,267

huawei-luxeed-s7-donanimlar.png

Donanımlar ve kişiselleştirme hakkında belirtilen diğer bilgiler ise 4971, 5004mm uzunluk/1963mm genişlik/1474mm yükseklik boyutları ve isteğe bağlı alınabilen 245/50 R19, 245/45 R20 ve 255/40 R21 jant-lastik seçenekleri oldu. Aynı zamanda isteğe bağlı Brembo fren kaliperleri Max RS haricindeki donanımlarda opsiyon olarak alınabiliyor. Aracın yaklaşma ve uzaklaşma açısı kabaca 13/14 derece ve 12/16 derece olarak belirtilmiş. Luxeed S7'de donanım olarak havalı süspansiyon olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

huawei-luxeed-s7-surtunme-katsayisi.png

KUSURSUZ SÜRTÜNME KATSAYISI

Elektrikli otomobillerdeki en önemli unsurlardan biri olan sürtünme katsayısında ise rakipleri Tesla Model S, Mercedes EQE, Porsche Taycan, Tesla Model 3, BMW i5 gibi modellerden öne çıkan Luxeen S7 kağıt üstünde kurduğu üstünlüklerle şimdiden merak uyandırıyor.

Öte yandan, bir başka önemli etken olan ağırlık tarafında model/donanıma göre Luxeed S7 1975-2170 arasında kuru ağırlığa ve 2384-2589 kg azami ağırlığa sahip. Donanıma göre oldukça farklı seçenekler sunan bu otomobil kağıt üstünde Tesla Model S, Porsche Taycan gibi rakipleriyle yarışmaya dünden hazır görünüyor. Gerçeği ise bu otomobil satılmaya başlandığı zaman göreceğiz.

huawei-chery-luxeed-s7.png

huawei-luxeed-s7-wallpaper.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN