Hükümet zam yok demişti ünlü ekonomist açıkladı! Asgari ücret 20 bin mi oluyor? O isim açıkladı…

Hükümet zam yok demişti ünlü ekonomist açıkladı! Asgari ücret 20 bin mi oluyor? O isim açıkladı…

Bu yılın başında asgari ücrete zam yapıldıktan sonra yılın ortasında tekrar zam yapılmayacağı bilgisi paylaşılmıştı. Hükümetin aldığı bu karardan sonra ünlü ekonomistten önemli bir açıklama geldi. Asgari ücret 20 bin mi oluyor? İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılının başında asgari ücrete zam geldikten sonra son yıllarda yapılan ara zammın bu sene uygulanmayacağını açıklamıştı. Söz konusu bu açıklamanın ardından milyonlarca asgari ücretli çalışan enflasyon karşısında zor durumda kaldı. Özellikle enflasyonun düşmemesi ve ekonomik krizin her geçen gün artması vatandaşların endişe duymasına yol açtı. Şimdi ise gözler o isimden gelen tahminlere dikildi.

yeni-proje-2.jpg

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Bir yandan ekonomik koşullar bir yandan enflasyonun bitmek bilmeyen yükselişi asgari ücret meselesinin sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Son olarak 2023 yılının aralık ayında yapılan yüzde 49’luk zam sonrasında 17 bin 2 TL’ye çıkan asgari ücrete 2024 yılı içerisinde tekrar zam gelmeyeceği açıklanmıştı. Lakin söz konusu bu karar kamuoyu tarafından ciddi bir tepki aldı.

yeni-proje-3.jpg

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN ZAM TAHMİNİ

Hükümet tarafından asgari ücrete zam gelmeyeceğinin söylenmesi üzerine ekonomistlerden konuya ilişkin farklı açıklamalar geldi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı ise sosyal medya hesabından bu konuya ilişkin olarak şunları paylaştı:

“İktidar bürokratları asgari ücrete zam yapılmayacağını söylemekte, iş dünyası da ben de aynı düşüncedeyiz.

Ancak kamuoyu baskısı devam eder ve iş dünyası da ikna edilirse en fazla hedeflenen enflasyonun yarısı (%18) kadar artacağını yani net 20 bin TL olabileceğini düşünüyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN