Hükümetten seçim öncesi yeni rakamlar! Asgari ücret zamları herkese derin oh çektirecek!

Hükümetten seçim öncesi yeni rakamlar! Asgari ücret zamları herkese derin oh çektirecek!

Genel seçimler için kısa bir süre kalırken hükümet cephesinden gelen açıklamalarda oldukça dikkat çekiyor. Artan fiyatlar vatandaşın cebini yakarken asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağı en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Yükselen fiyatlar işçi ve memur maaşlarında da artış beklentisini arttırırken atılacak yeni adımlar merakta bekleniyor. İşte merakla beklenen o açıklamalar…

Türkiye'de çalışan milyonlarca vatandaş maaş ödemelerinde yapılacak artışları merakla beklerken hükümet cephesinden de yeni adımlar bekleniyor. 2023 yılı başında asgari ücrete %50 oranında zam yapılırken güncel tutarlarda 8.500 olarak açıklandı. Yapılan zamların üzerine enflasyon zamları da eklenince yapılan artışlar da buhar olup uçtu. Birçok şehirde kira fiyatlarına yapılan zamlar işçi ve memurları zam beklentisi içerisinde soktu. Hükümet cephesinden gelecek yeni açıklamalar merak edilirken asgari ücret ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. İşte merakla beklenen o açıklamalar…

ASGARİ ÜCRET ÖDEMELERİNE ZAM YAPILACAK MI?

2023 yılı başında asgari ücrete %50 oranında zam yapılırken maaşlar da 8.500 TL rakamlarına ulaştı. Asgari ücret ödemelerine Nisan ayında yapılacak zam tartışmaları devam ederken Mayıs ayında yeni rakamların görüntülenebileceği belirtildi.

para.jpg
Ankara kulislerinde dönen tartışmalar kapsamında asgari ücret ödemelerinin 10.000 TL'ye kadar çıkarılabileceği söyleniyor. Maaşların 10.000 TL seviyesine yükselmesi durumunda Türkiye'de ilk de ilk kez 5 haneli rakamların görüleceği vurgulandı. Kulislerde dönen rakamlar hakkında araştırmalar devam ederken belirlenen tutarlar da henüz netleşmedi. Asgari ücret zamlarının 10.000 TL olması durumunda memurların alacağı maaşların ne kadar olacağı da merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN