İçişleri Bakanlığı personel alımı başladı! Onlarca branşa iş fırsatı doğdu: İşte başvuru şartları...

İçişleri Bakanlığı personel alımı başladı! Onlarca branşa iş fırsatı doğdu: İşte başvuru şartları...

İçişleri Bakanlığı'ndan 335 personel alımı müjdesi! İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere personel alacağını duyurdu. 335 sözleşmeli personel alımı ilanı hakkında detaylar belli oldu. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı şartları neler? Sınav yapılacak mı? KPSS puanı aranıyor mu? Başvurular ne zaman başlıyor? Son gün ne? İşte ayrıntılar...

İçişleri Bakanlığı personel alımı için yeni bir ilan yayınladı. Merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 335 sözleşmeli personel alımı yapacak olan bakanlık, detayları da açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre sözleşmeli personel alımı için başvurular 11 Nisan 2023 itibarıyla başladı. Başvurular, internet üzerinden gerçekleştirilecek.

İlanda alım yapılacak kadroların kontenjan sayısı, özel ve genel başvuru şartları ve hangi illerde kadro açıldığına ilişkin detaylara da yer verildi.

İşte İçişleri Bakanlığı personel alımına dair tüm ayrıntılar...

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanı 7 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. İlanda verilen bilgilere göre bakanlık merkez teşkilatı ve taşra teşkilatına personel alımı yapılacak. Lise, ön lisans ve lisans mezunlarına yönelik personel alımı kapsamında toplam 28 ilde işe alım gerçekleştirilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?


11-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmesi gereken başvurular "www.icisleri.gov.tr" adresi ve e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Personel alımı için sınav yapılacak. Sözlü sınav 25-30 Nisan tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.

HANGİ KADROLARDA NE KADAR PERSONEL ALIMI YAPILACAK?


İçişleri Bakanlığı'nda personel alımı yapılacak olan kadrolar da açıklandı. Büro personeli, avukat, tercüman, tekniker, arşiv uzmanı, destek personeli ve diğer kadrolar için ayrı ayrı şartlar belirlenmiş durumda. Personel alımı kapsamında 156 büro personeli, 117 çağrı karşılama personeli olmak üzere toplam 335 personel alımı yapılacak.

KPSS PUANI ARANIYOR MU?

Bakanlığın personel alımı için KPSS şartı aranıyor. Adayların ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubundan lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 türünden en az 60 ve üzerinde puan alması isteniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN