İki büyük banka birleşiyor: Tarih açıklandı

İki büyük banka birleşiyor: Tarih açıklandı

UBS İsviçre Başkanı Sabine Keller-Busse, UBS ve Credit Suisse'in İsviçre birimlerinin birleşmesinin 1 Temmuz günü tamamlanabileceğini duyurdu.

UBS İsviçre Başkanı Sabine Keller-Busse, UBS ve Credit Suisse'in İsviçre birimlerinin birleşme sürecinin 1 Temmuz'da tamamlanabileceğini açıkladı. Keller-Busse, Neue Zuercher Zeitung gazetesine verdiği röportajda, birleşme planının çok iyi ilerlediğini belirterek, "Birleşme işlemi 1 Temmuz 2024 tarihine kadar tamamlanabilir" ifadesini kullandı.

Müşterilerin 2025 yılı içinde UBS'nin BT sistemlerine geçmeye başlayacağını da belirten Keller-Busse, UBS ve Credit Suisse'in ana şirketlerinin birleşmesinin geçtiğimiz ayın sonunda tamamlandığını hatırlattı.

Geçtiğimiz sene mart ayında İsviçre Cumhurbaşkanı Alain Berset, küresel bankacılıkta piyasaları daha fazla sarsacak çalkantıları önlemek amacıyla, UBS'in küçük rakibi Credit Suisse'i satın aldığını duyurmuştu. Berset, bu gelişmeyi "uluslararası piyasaların istikrarı için büyük önem taşıyan bir anlaşma" olarak değerlendirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN