İlaç sektöründe kriz! 645 bin kişinin ölümünden sorumlu tutuluyordu… Dev ilaç firması iflas etti

İlaç sektöründe kriz! 645 bin kişinin ölümünden sorumlu tutuluyordu… Dev ilaç firması iflas etti

645.000 kişinin ölümünden sorumlu tutulan dev ilaç firması iflasını açıkladı. Hükümete 465 milyon dolar ödemeyi kabul eden şirket krizle ilgili tüm sorumlulukları üstlendi. İşte tüm detaylar…

ABD'nin ilaç devi Endo International iflas kararını açıkladı. 22 yıl içerisinde yaklaşık olarak 645.000 kişinin opioid nedeniyle ölümüne sebep olan dev şirket tüm sorumluluğu üstlenerek iflasını verdi. 465 milyon dolar ödemeyi kabul eden şirket opioid krizi ile ilgili tüm sorumluluğu da üstüne aldı.İşte tüm detaylar…

İLAÇ DEVİ İFLAS ETTİ

Endo International, iflas açıklamalarının ardından varlık satma planını tamamlamak amacıyla önündeki en büyük engeli aşmış görülüyor. ABD Adalet Bakanlığı açıklaması doğrultusunda Endo International’ın yasa uygulama, vergi ve sağlık masrafları taleplerini karşılamak amacıyla 465 milyon dolarlık ödeme yapacağı duyuruldu.

endo-001.jpg

2022 yılında 8 milyar dolarlık borcunu azaltmak amacıyla binlerce opioid davası ile ilgilenen Endo International, iflas başvurusunda bulunmuştu. İflasın bir parçası olarak faaliyet gösteren şirket opinoid krizinden etkilenen eyaletlere ve bireylere yaklaşık 600 milyon dolarlık ödeme yapmayı kabul etti.

1999 ile 2021 yılları arasında yaklaşık 645.000 kişinin aşırı dozda opioid nedeniyle öldüğü tespit edildi. İstatistikler tüm gerçekleri gözleri önüne sererken ön veriler doğrultusunda aşırı dozdan ölümlerin 2022 ile 2023 yılında yüksek seviyelerde olduğu görüldü.

endo-international-001.jpg

50 MİLYAR DOLARDAN FAZLA

Eyaletler, yerel yönetimler ile birlikte hastaneler ve bireyler opinoid krizine katkısı olduğu iddia edilen kişilere binlerce dava açtı. Bunun sonucunda ise ilaç üreticileri, distribütörler ve eczane zincirleri ile 50 milyar dolardan fazlalık bir anlaşma sağlanmış oldu. Bunun yanı sıra Endo International, işletmenin performansına bağlı olarak 10 yıl boyunca 364,9 milyon dolar ödeme ile birlikte koşullu olarak 100 yar milyon dolara kadar daha ödeme yapmayı kabul etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN